Helyi közélet

2016.01.14. 14:10

A Tompa, a Diósgyőri, valamint Szilágyi Attila

Budapest, Igrici, Miskolc - Díjátadó ünnepséget tartott Budapesten a Magyar Diáksport Szövetség.

Budapest, Igrici, Miskolc - Díjátadó ünnepséget tartott Budapesten a Magyar Diáksport Szövetség.

A diáksportért felelős állami és szakmai vezetők jelenlétében a Magyar Tudományos Akadémia székházában szerdán ismerték el az elmúlt tanév versenysorozatán legjobban teljesítő általános és középiskolákat, és a sikereikhez hozzájáruló testnevelő tanárok, pedagógusok, továbbá közreműködő szakemberek munkáját. Elismerésben részesítették diákolimpiai versenyeken kiemelkedően szerepelteket: a tanulók és a csapatok felkészítésében részt vett szakembereket.

A kategóriák

Az Egészségfejlesztő Testmozgás és Egészséges Életmód Díj azon köznevelési intézmények részére adományozható, amelyek kiemelten fontosnak tartják a diákok fizikai aktivitásának ösztönzését, az egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód népszerűsítését, valamint az intézmény létszámához képest a legmagasabb arányban szerepeltek az MDSZ által meghirdetett rendezvényeken. A díjat három általános és három középfokú oktatási intézmény kaphatja meg. A Tanév Legeredményesebb Diákolimpiai Testnevelője díj pedig azoknak a pedagógusoknak adható, akik a tanév diákolimpiai eseményein testnevelőként, felkészítő tanárként tanítványaikkal a legeredményesebben szerepeltek. A díj megyénként egy testnevelőnek adható.

ÉM-KT


A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kitüntetettek

Egészségfejlesztő Testmozgás és Egészséges Életmód Díj

Általános iskolai kategória:

  • Tompa Mihály Általános Iskola, Igrici (igazgató: Tenczelné Tompa Ilona, testnevelő tanár: Sepsi Melinda, diáksportkör-vezető: Földesi András).
  • Középiskolai kategória:

  • Diósgyőri Gimnázium, Miskolc (igazgató: Péter Barnabás, testnevelő tanárok: Borbély Péter, Lantosné Hegyesi Edit, Pecsét Tibor, Petre Márton, Tigyiné Takács Zsuzsanna, Tóthné Horváth Éva, diáksport-egyesületi elnök: Borbély Péter).

  • A Tanév Legeredményesebb Diákolimpiai Testnevelője

  • Szilágyi Attila (Herman Ottó Gimnázium, Miskolc), akinek legjobb eredménye: kézilabda amatőr országos diákolimpia győztes csapat edzője.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában