Helyi közélet

2016.01.27. 18:18

A jó ügyekért odaállnak Miskolcon

Miskolc - Jótékonysági estet rendez március 13-án az Avas-Déli Reformátusokért Alapítvány a Művészetek Házában.

Miskolc - Jótékonysági estet rendez március 13-án az Avas-Déli Reformátusokért Alapítvány a Művészetek Házában.

Az Avas Déli Református Gyülekezet az elmúlt években kinőtte a jezsuiták szívességből használt termeit, ezért felmerült egy saját templom és gyülekezeti ház építésének terve – derült ki a közösség tegnapi sajtótájékoztatóján, ahol elhangzott az is: a miskolci önkormányzat hozzásegítette a közösséget egy építési telekhez az avasi lakótelepen, a Szemere Szakközépiskola mellett.

– Azóta elkészültek a kiviteli tervek, jelenleg a hívek adományaihoz gyűjt az Avas Déli Református gyülekezet, ezért egy jótékonysági estet szerveznek, melynek bevétele is ezt a szolgálná – fogalmazott Dandé András református lelkipásztor, aki hangsúlyozta: az est nemcsak adománygyűjtésről szól, hanem a közösség építő szerepéről az avasi lakótelepen, amely szerinte felbecsülhetetlen.

Kinőtték a helyet

Dr. Mészáros Szabolcs, az Avas-Déli Reformátusokért Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a 2016 mérföldkő lesz az életükben, hiszen reményeik szerint ebben az esztendőben elkezdik építeni a templomot, amely rengeteg munkát és kihívást fog jelenteni a számukra.

– A jó ügyek támogatására az emberek odaállnak és aktívan segítenek – mondta.

– Hogy miért épül gyülekezeti ház és templom pluszként Miskolcon? Ez korábban is felmerült – erről Boda József, a gyülekezet gondnoka beszélt. – Erre az elmúlt évek egyértelmű választ adtak igenléssel, hiszen gyülekezetünk néhány fővel indult 2000 adventjén, és mára a gyülekezeti alkalmainkra járók létszáma jóval száz felett van, míg ünnepekkor kétszer ennyi, azaz egyértelmű, hogy miért kell gyülekezeti ház. Különleges az egyházi körökben is talán, mert az összetétele is nagyon jó: gyerekek szüleikkel és idősek is látogatják közösségünket.

A jótékonysági estre március 13-án, vasárnap 16 órától kerül sor a miskolci Művészetek Házában az Avas-Déli Reformátusokért Alapítvány rendezésében.

Jegyek 3 ezer forintért kaphatók, amivel a gyülekezeti ház felépítését támogatja a közönség. Fellép többek között Borbély László zongoraművész, Komáromi Júlia korrepetitor, valamint Németh Sára és Ágika zeneiskolások. De eljönnek a Zenepalota magánének tanszak hallgatói is, mint ahogy lesz építész show, benne tervezőkkel és 3D-s látványtervekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában