Helyi közélet

2016.01.06. 14:30

A férfi szúrt, de – mint állítja – nem akarta megölni áldozatát Arnóton

Arnót, Miskolc - K. József csak édes­anyját akarta hazavinni Sz. Ferenctől, de emberölés lett a nézeteltérés vége.

Arnót, Miskolc - K. József csak édes­anyját akarta hazavinni Sz. Ferenctől, de emberölés lett a nézeteltérés vége.

Tavaly kezdődött, szerdán ugyan nem ér véget, de folytatódik az úgynevezett „arnóti ember­ölés” tárgyalása a Miskolci Törvényszéken.

Mint írtuk, a törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette büntetőtanácsa a 28 éves K. József ellen – a vádirat megfogalmazása szerint – „különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények” miatt folytatja le a büntetőeljárást.

Molotov-koktéllal érkezett

Az „arnóti emberölés” eljárásának részeként tavaly októberben kihelyezett tárgyalást is tartottak Arnóton, a bűncselekmény helyszínén.

A történet úgy kezdődött, hogy a fiatal férfi 2014. augusztus 2-án ittas állapotban megjelent Sz. Ferenc házánál, hogy azt felgyújtsa. A férfi – mint elmondta – az idősebb emberre az édesanyjával fennálló kapcsolata miatt haragudott.

A részeg férfi a magával vitt betondarabbal bedobta az egyik szoba ablakát, majd egy hígítóval töltött műanyag palackba textilrongyot nyomott és annak végét meggyújtotta. Ezt a Molotov-koktélt akarta bedobni az ablakon. A flakon azonban lepattant az ablakpárkányról és az ablak előtti füves területen esett le, ahol tovább égett.

A házigazda baltával a kezében szaladt ki a csörömpölésre és a „támadó” felé sújtott a kerítés felett. A vádlott ekkor bakancsából elővett egy 21 centiméter hosszúságú kést és a kerítésen keresztül nagy erővel mellkason szúrta a férfit, majd elfutott. A megszúrt férfi pár lépés után összeesett és meghalt.

Újrajátszott jelenet

A helyszíni tárgyaláson az emberöléssel vádolt férfi együttműködést tanúsított és megmutatta, véleménye szerint pontosan mi történt azon a szerencsétlen estén. Azt mondta, hogy ő az édes­anyját szerette volna hazavinni, azért ment a házhoz, nem volt szándékában megölni a házigazdát. A késsel való szúrást ösztönös, védekező mozdulatnak mondta, mert a férfi baltával támadt rá. Nem gondolta, hogy a szúrás a másik férfi halálát okozza. A bíróságnak lesz még bőven dolga a bizonyítással, hiszen az igazságügyi orvosszakértő szerint nem minden úgy történt, ahogy a vallomásban elhangzott. Például kétféle szúrt seb is volt az elhunyt férfin, amelynek egyike kétségtelenül a halált okozó sérülés volt.


Arnót, Miskolc - A betondarab igen, de a Molotov-koktél nem talált célba. tovább »

Arnót, Miskolc - A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte a 27 éves terheltnek. tovább »

Arnót, Miskolc - Anyja élettársán ejtett halálos késszúrást egy 27 éves férfi Arnóton. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában