Helyi közélet

2015.12.09. 09:43

Vitézi adományt kaptak Perkupán

Perkupa - Perkupán járt nemrégiben a Vitézi Rend Karitatív Csoportja.

Perkupa - Perkupán járt nemrégiben a Vitézi Rend Karitatív Csoportja.

Az adományok kisteherautóval érkeztek nemrégiben a fővárosból, melyek között ruhanemű, hideg élelmiszer és elektronikai eszközök is voltak.

Vitéz Kürtössy Ottó hadnagy, a Karitatív Csoport parancsnoka és vitéz Mikecz András irodavezető törzskapitány a délelőtti órákban érkeztek meg az Abakusz Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola perkupai telephelyére, ahol a diákok segédletével lepakolták a csomagokat.

Eldöntötték, hogy segítenek

Az érkezőket vitéz Sztollár Gusztáv, az intézmény perkupai telephelyvezetője és dr. Megyeri Gábor alpolgármester fogadták, a Vitézi Rend B.-A.-Z. Megyei Törzskapitányságát pedig vitéz Csűry Csaba képviselte.

Körülbelül egy hónappal ezelőtt Sztollár Gusztáv ismertette a nehéz körülmények között élő gyerekek helyzetét a Karitatív Csoport parancsnokával, s akkor határozták el, hogy a Vitézi Rend hozzájárul ezen szűkös körülmények enyhítéséhez.

A telephelyvezető elmondta, hogy a perkupai oktatási intézmény célja, hogy az ott tanuló közel 120 súlyosan és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket szakmához juttassa és életre nevelje.

Az ott tanuló 10–12 településről érkező diák kőműves, szociális gondozó és mezőgazdaság szakmák közül választhatnak. Az iskola kiemelkedő jelentőséggel bír a térségben, ugyanis hasonló kulturális közegből érkező gyerekek tanulhatnak egy helyen.

„Nagyon fontos az iskola és a családok kapcsolata a gyerekek nevelése szempontjából” – folytatta a telephelyvezető.

„A diákok nevelése nem szorul az iskola falai közé. A nevelést otthon is alkalmazni kell, amely elsősorban a szülők feladata. Ehhez nyújtunk segítséget pedagógus kollégáimmal a rendszeres család­látogatások alkalmával.”

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában