Helyi közélet

2015.12.09. 10:22

Újévi ajándék lehet a MAN Miskolcon

Miskolc - Januárban állnak munkába az új, gázüzemű autóbuszok Miskolcon.

Miskolc - Januárban állnak munkába az új, gázüzemű autóbuszok Miskolcon.Korábban november vége volt megcélozva – megírta lapunk is –, hogy az MVK Zrt. autóbuszflottájába bekerülnek az MAN-ek. A buszból 40 darab szóló háromajtós és 35 csuklós autóbuszt vásárolt Miskolc. A járművek folyamatosan érkeznek (érkeztek?) a két MAN gyárból, a törökországi Ankarából és a lengyelországi Poznańból. Hogy hová? Tiszaújvárosba, lábon, az autópályán. Kérdeztük a részletekről a Miskolc Holdingot is, de néhány nap türelmet kértek.


Tiszaújvárosban már gyülekeznek az új MAN buszok. Forrás: Miskolcon láttam


Ami örömteli: olyan, a legkorszerűbb technikával és motorral, magas biztonsági eszközökkel felszerelt buszok várják miskolci életüket, amelyek többek között belső kamerával és klímával is rendelkeznek. Az új MAN-ek érkezése azt is jelenti, hogy az MVK Zrt. autóbuszflottája valószínűleg az ország legfiatalabb flottája lesz, hiszen 6 év alatti átlagéletkorról beszélhetünk majd a 75 busz megérkezése után. Az új buszok 9,2 milliárd forintba kerülnek, amiből közel 2 milliárd forint az állami támogatás. A fennmaradó részt úgynevezett lízing konstrukcióban fizeti ki a város. Az MAN City Lionok érkezésével a cég egy szerelőbázist is telepít a városba. ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában