Helyi közélet

2015.12.04. 09:54

Smart City: Miskolc az élen jár okosságban

Miskolc - Smart City-programok és városmarketing-­lehetőségek elnevezéssel szakmai konferenciát rendeztek csütörtökön Miskolcon.

Miskolc - Smart City-programok és városmarketing-­lehetőségek elnevezéssel szakmai konferenciát rendeztek csütörtökön Miskolcon.

Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere azzal kezdte, hogy az okos városokkal kapcsolatban gondolkodás induljon el helyben is. „A Smart City kezdeményezés nem egy elvont dolog, hanem olyan programot kívánunk továbbvinni, amely minden miskolci életminőségének javulásához hozzájárul” – mondta.

„Az egyetem szerves része a városnak: például a közlekedési, információs rendszerben az egyetem is benne van, a Tudáspark projekt most zárult, illetve saját elképzeléseink is vannak” – erről már Prof. Dr. Jármai Károly, a Miskolci Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese beszélt.

„A wifi és a mobilalkalmazások mind-mind fontosak. További pályázatok is lesznek megvalósításra, amivel a tudományos oldalt szeretnénk erősíteni.”

Riedel Miklós, a Lechner Tudásközpont vezérigazgatója arról szólt, hogy háttérintézetként a kapcsolódásuk az egész országra kiterjed.

„Az egész országban vannak kezdeményezések és a miskolci Smart City csomag élen jár, amit szeretnénk példaként állítani szerte az országban, de mi alapvetően építésüggyel foglalkozunk.”

Prof. Dr. Piskóti István, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának Marketing Intézet igazgatója elárulta: a verseny idén a városmárkázásáról szól(t), hiszen ez volt a feladat, a felkérés a fiatalok felé.

A következő években ugyanis szerinte a „digitális városok” márkaképző elemek lesznek. A pénteki verseny immár a negyedik, de új koncepcióval, öt (társ)egyetemmel társulva.

A további tények: 17 egyetem, főiskola 62 csapata 43 városról készített városmárkázási stratégiát és küzd a jelentős díjakért.

ÉM - JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában