Helyi közélet

2015.12.06. 09:52

Öt trükk, hogy gyorsabb legyen a wi-fid

Mikor állítottál utoljára a routereden? Lehet, hogy csak ennyi kellene és máris gyorsabb lesz a neted.

Mikor állítottál utoljára a routereden? Lehet, hogy csak ennyi kellene és máris gyorsabb lesz a neted.

1. Válaszd ki a megfelelő frekvenciát a csatornán

Tudtad, hogy a wi-fi routernek vannak csatornái? Néha elég csak váltani rajta és máris gyorsabban töltődnek be az oldalak. Próbálgasd a csatornákat és figyeld, mikor lesz gyorsabb az interneted. A modern routerek a 2,4 és a 5 GHz frekvenciákon érik el a legkiválóbb hatást. A szakemberek úgy vélik, a 2,4 GHz a többszintes házakban jobban működik, mivel a jelek ezen a frekvencián könnyebben áthatolnak  a szintek között. A kisebb házaknál viszont az 5 Ghz-es frekvencia a megfelelő.

2. Mozgasd a routert a megfelelő pozícióba

Gondolkodj magas és központi helyekben. A szoba közepén, egy magas polc tetején van a legideálisabb helye. Amennyiben a wi-fi routered antennás, az antennát állítsd merőlegesen, hogy a jelek könnyebben áthatolhassanak a falakon.

3. Védd a routered

Mindig használj jelszót a wi-fihez, ugyanis ha nem így teszel mások is rácsatlakoznak a hálózatodra, neked pedig lassabb lesz a neted.

4. Elavult készülék

Még azt a routert használod, amit az internet szolgáltató adott neked? Lehet, hogy az már nem a legjobb technológia. A korszerű routerek nem csupán gyorsabbak, de többszörös frekvenciákkal dolgoznak és kiválasztják a legmegfelelőbb csatornát.

5. Kiterjedtebb hálózat

Olcsóbb, mint egy új router, de így is sokba kerül. A hálózat kiterjesztésével viszont még egy régebbi routerrel is erősebben foghatjuk az érkező jeleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában