Helyi közélet

2015.12.16. 12:52

MVK: Miskolc közösségi közlekedése Google térképen

Miskolc - Miskolcon újabb fejezetéhez érkezett az okos utastájékoztatás: a város közösségi közlekedése elérhető a Google térképén, a járatok valós idejű menetrendjével.

Miskolc - Miskolcon újabb fejezetéhez érkezett az okos utastájékoztatás: a város közösségi közlekedése elérhető a Google térképén, a járatok valós idejű menetrendjével.

A Google Maps olyan térkép alapú utazástervező, amelyet a világ minden táján ismernek, használnak. Platformfüggetlen, nem csak az interneten keresztül érhető el, hiszen a legtöbb okostelefon esetében ez már egy eleve beépített alkalmazás.

A fejlesztés eredményeként a Google rendszerében a felhasználók által már jól ismert felületen két pont között a gyalogos vagy az autós lehetőségek mellett Miskolc esetében felkínálja a program a közösségi közlekedést is, és tervezi az utazást a valós idejű menetrend alapján. A felhasználó megtudhatja, hogy az általa kiválasztott időpontban útja során mely közlekedési eszközöket veheti igénybe – busz, villamos –, mekkora menetidőre kell számítania, melyik a leggyorsabb útvonal célja eléréséhez, valamint kiválaszthatja a preferált közlekedési módot, illetve a kevesebb átszállással vagy gyaloglással járó opciókat is beállíthatja. Magyarországon Miskolc a második város Budapest után, ahol a Google bevezeti ezt a szolgáltatást az MVK Zrt. valós idejű utazási adatait használva.

A Google Maps különösen hasznos azoknak, akik kevésbé ismerik a helyi honlapokat vagy a helyi közlekedést. Miskolc egyébként korábban már több mint száz megállóhelyre telepített LED kijelzőket, amelyek szintén okosan kezelik a menetrendi adatokat a járművekbe épített GPS eszközök segítségével: a kijelzőkön keresztül is valós idejű adatokat szolgáltatva az utasoknak. Most mindehhez a Google Maps a teljes körű tervezést is felkínálja annak, aki Miskolcon utazik, mindezt valós idejű adatokkal, a vidéki városok közül elsőként a borsodi megyeszékhelyen.

- Miskolc Városi Közlekedési Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában