Helyi közélet

2015.12.04. 18:34

Miskolc Holding: Az MVK nem fogadta el a béremelést

Miskolc - A Miskolc Holding Zrt. tizenegy tagvállalata vita nélkül elfogadta 2016-ra a béremelési javaslatot, kivéve az MVK Zrt-t, ahol a szakszervezeti vezetők ismét elutasították azt.

Miskolc - A Miskolc Holding Zrt. tizenegy tagvállalata vita nélkül elfogadta 2016-ra a béremelési javaslatot, kivéve az MVK Zrt-t, ahol a szakszervezeti vezetők ismét elutasították azt.

A Miskolc Holding 2016. évre valamennyi tagvállalatnak javaslatot tett január 1-jétől átlagosan 3%-os béremelésre, kivéve az autóbusz és villamosvezetőket, akiknek az 5%-os béremeléséről már korábban döntött. Ugyancsak tartalmazta a javaslat, hogy valamennyi dolgozó részére változatlan formában, év elejétől biztosítja a korábbi években már megszokott kafetéria juttatásokat is. Végezetül a javaslat kitért arra, hogy a Holding kétheti jutalmat fizet a nem premizált munkakörökben dolgozó valamennyi munkavállaló számára még karácsony előtt.

Minden érdekelt, ideértve a MIK, a MIHŐ, a MIVÍZ és a Városgazda dolgozói képviseleteit is, elfogadták a 3%-os béremelésről, a kafetériáról és a karácsonyi jutalomról szóló ajánlatot.

Egyetlen kivételként, az MVK képviseletében jelen lévő Simon Gábor, Zelenka László és Berta József szakszervezeti vezetők elutasították a béremelésre és a karácsonyi jutalomra tett ajánlatot, így az MVK dolgozói ezekben egyelőre nem részesülnek. Az MVK-nak tett ajánlatot a szakszervezeti elutasítástól függetlenül azonban továbbra is fenntartja a munkáltató, ami azt is jelenti, bármikor kész újra tárgyalóasztalhoz ülni, és megadni a megajánlott és a többiek által elfogadott juttatásokat.

A Miskolc Holding az MVK szakszervezeti vezetői által meghozott döntést és a korábbi sztrájkfenyegetést is sajnálattal fogadta. Annál is inkább, mert véleményünk szerint a fent megnevezett szakszervezeti vezetőknek a sztrájk megszervezésére tett kísérletei veszélyeztetik az MVK dolgozóknak most beígért béremelését.

- Pásztor Imre, Kommunikációs- és PR vezető, Miskolc Holding -


Miskolc - Munkaleállásra készülnek a miskolci tömegközlekedésben dolgozók, több szakszervezet szervezésében.

Miskolc - Nem igaz, hogy a Miskolc Holding Zrt. értesítést kapott volna sztrájkbizottság felállításáról az MVK Zrt.-nél. Az viszont igaz, hogy a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága döntött az összes busz- és villamosvezető, november 1-től érvényes 5%-os béremeléséről.

Miskolc – A Miskolc Holding Zrt. vezetése által megfogalmazott béremelési javaslatot az MVK Zrt. érdekképviseleti szervezetei az október végi tárgyalásokon visszautasították. Az így előállt helyzettel összefüggésben, a következő álláspontot alakította ki a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában