Az autóbusz- és villamosvezetők öt százalékos béremeléséről döntött a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága

Miskolc – A Miskolc Holding Zrt. vezetése által megfogalmazott béremelési javaslatot az MVK Zrt. érdekképviseleti szervezetei az október végi tárgyalásokon visszautasították. Az így előállt helyzettel összefüggésben, a következő álláspontot alakította ki a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága.

A Miskolc Holding Zrt. felelős gazdálkodása és közszolgáltató társaságaink biztonságos, folyamatos működtetése, Miskolc város egész lakossága számára megkérdőjelezhetetlen érték és követelmény.

Vállalatcsoportunk gazdasági vezetése a dolgozói érdekképviseletekkel folytatott tárgyalásai során mindenekelőtt ezt a lakossági érdeket tartotta szem előtt.

Tagvállalataink összessége szempontjából is felelősen, a miskolci közszolgáltatások biztonságos működtetése jegyében jártunk el akkor, amikor az országos átlagtól béreiket tekintve leginkább elmaradó, de
nélkülözhetetlen szolgálatot ellátó autóbusz- és villamosvezetők 2015. november elsejétől hatályos, öt százalékos bérrendezésére tettünk javaslatot.

Mivel bérrendezési javaslatunk alaposan megfontolt gazdasági számításokon és szociálpolitikai elhatározáson alapult, bevezetéséről azonnali intézkedés született: a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága döntött az autóbusz és villamosvezetők 2015. november elsejétől hatályos öt százalékos béremeléséről!

Kérjük a tisztelt dolgozói érdekképviseletektől a fenti intézkedés szíves tudomásulvételét!

– Miskolc Holding Zrt. Igazgatóság –

Miskolc, november 13.


Jobbik: A Fidesz az út szélén hagyja a miskolci dolgozókat

Miskolc – Mindössze a busz- és villamosvezetőknek akarja Miskolc fideszes vezetése kifizetni azt a 3 ezer forintos béremelést, amit közel egy évvel ezelőtt még 3 ezer holding-dolgozónak ígértek meg. A Jobbik szerint a Fidesz munkavállalók ezreit hagyja az út szélén, bérrendezés nélkül. tovább »

Holding kontra dolgozók – “Megosztó, diszkriminatív, nem elfogadható”

Miskolc – Csak a járművezetők bérét emelné, azt is csak november 1-jétől a Miskolc Holding. tovább »

Az biztos: nem hagyják ennyiben

Miskolc – Minthogy megelégelte a méltatlan, megalázó bánásmódot, no meg a bérfejlesztések és prémiumok kifizetésének halogatását a Miskolc Holding Zrt.-nél működő három érdekvédelmi csoport, valamint a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. szakszervezete, október 7-re demonstrációt szerveztek. tovább »

hirdetés


hirdet�s