Helyi közélet

2015.12.03. 14:41

„Mindig is Mikulás voltam, mert annak születtem”

Miskolc - Hogyan lesz valaki Mikulás? Hol pihen és hogyan a Télapó? Kérdéseinket feltehettük a finn Joulupukkinak.

Miskolc - Hogyan lesz valaki Mikulás? Hol pihen és hogyan a Télapó? Kérdéseinket feltehettük a finn Joulupukkinak.

„Mindig is Mikulás voltam, mert annak születtem” – árulta el nekünk kedden Joulupukki, az igazi finn Mikulás. Persze felmerült bennünk, hogy ez az „állás” esetleg apáról fiúra öröklődik, de a Télapó erre nem tudott válaszolni. „Olyan régen születtem, hogy erre már nem is emlékszem” – mondta.

De azt elárulta, ilyenkor karácsony előtt sok a munka, ezért, míg ő Miskolcon találkozik a gyerekekkel, addig a messzi lappföldi Rovaniemiben már javában dolgoznak segítői a manóműhelyben.

Csomagolják az ajándékot, olvassák a gyerekek leveleit és hamarosan elkezdik kihordani a meglepetéseket.

Több száz gyereket fogadott

Úgy gondoltuk, ha lemegy az ünnepi roham, csak van ideje pihenni a Mikulásnak, ezért kíváncsiak voltunk, hol tölti a szabadságát.

De kiderült, Joulupukki nem pihen, egész évben dolgozik. „Nekem az ad erőt, ha minél több gyermeknek adhatok ajándékot” – mesélte.

A lappföldi Mikulással kedd délelőtt a Miskolci Nemzeti Színházban beszélgettünk. Mivel csak finnül tudott, így manótolmácsa segített nekünk, és annak a 350 gyereknek, akik a Vodafone Magyarország jóvoltából részt vehettek egy mesebeli mikulásünnepségen.

Az is kiderült, Miskolcon nagyon jól érezte magát Joulupukki, és mindig szeretettel jön Magyarországra. „Csodálatos rendezvény volt, és meglepett, hogy még Rudolf, a rénszarvasom is itt volt” – mesélte boldogan.

A Vodafone ugyanis – mint minden évben, az idén is – a Miskolci Gyermekváros kis lakóit, az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény tanulóit, valamint a miskolci nagycsaládok gyermekeit látta vendégül.

A Mikulás érkezése előtt dr. Kiss János alpolgármester és Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd Rudolf, a rénszarvas és három hótündér hangolta a közönséget.

Végül megérkezett Joulupukki is, aki beszélgetett a gyerekekkel és persze mikuláscsomaggal is meglepte őket.


Most már tudja, létezik

Csokoládé, toll, egy rajzfüzet – sorolta boldogan a mikuláscsomag tartalmát Nagy-Eszlári Stella. Ő is találkozhatott Joulupukkival kedden, és elmondta, ő még csak most fog levelet írni a Télapónak, hogy mit szeretne majd a fa alá. Mások már úgy érkeztek a Mikuláshoz, hogy lerajzolták, mit szeretnének, vagy éppen verssel lepték meg a nagyszakállút. A gondosan készült gyerekrajzokat elrakta a Télapó, megígérte, átadja a manóinak.Az ötéves Bence is rajzzal érkezett, és elárulta nekünk, ő egészen eddig nem nagyon hitt a Mikulásban, de most már tudja, létezik, és ezt az óvodában is elmeséli.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában