Helyi közélet

2015.12.12. 19:35

"Mi jövőnk – Mi jövünk!"

Miskolc - Feliratokkal üzentek a miskolci fiatalok a klímacsúcs végére.

Miskolc - Feliratokkal üzentek a miskolci fiatalok a klímacsúcs végére.

Klímavédelmi akciót szervezett a párizsi ENSZ klímacsúcs-zárása alkalmából Miskolcon a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és az Ökológiai Intézet Alapítvány a Földes Ferenc Gimnázium udvarán szombaton.

- A mai napon a Föld Barátai felhívására civilek tízezrei szerveztek figyelemfelhívó akciókat szerte a világon, Párizsban és Magyarországon is. Az üzenet közös: a Párizsi Megállapodás elégtelen és igazságtalan globális klímavédelmet jelent, nem védi a klímaváltozásnak kitett lakosságot a káros hatásoktól.

Ezért olyan széleskörű klímavédelmi intézkedéseket kell életbe léptetniük a nemzeti döntéshozóknak, amellyel elősegítik a közösségi, önkormányzati energiatakarékos és megújuló energiakezdeményezéseket – mondta F. Nagy Zsuzsanna, az Ökológiai Intézet Alapítvány klímavédelmi programjának vezetője az összegyűlt Földes-diákoknak.

A szónok kifejtette: a magyar kormányzat csak akkor mondhatja el magáról, hogy érdemi, hatékony klímavédelmi lépéseket tett, ha széleskörűen támogatja a lakossági energiatakarékossági beruházásokat úgy, hogy a tartalékokkal nem rendelkező, hitelképtelen energiaszegény családok kiemelten hozzáférnek e támogatásokhoz. Továbbá ha a hulladék megelőzést prioritássá teszi az égetéssel szemben.

F. Nagy Zsuzsanna gondolatait megtapsolták a fiatalok.


További információk

Az MTVSZ klímacsúcshoz kapcsolódó program részletei, javaslatok Magyarország hatékony klímavédelméhez: www.mtvsz.hu/parizs_fele


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában