Helyi közélet

2015.12.03. 14:04

Küldjön hírt - Véget ért az idei üzemlátogatási program

Ózd - Több mint 400 ózdi diák és pedagógus vett részt abban a kezdeményezésben, amit 2015-ben a Szeretet Gyermekei Alapítvány szervezett az ózdi gyerekekért, Ózd jövőjéért.

Ózd - Több mint 400 ózdi diák és pedagógus vett részt abban a kezdeményezésben, amit 2015-ben a Szeretet Gyermekei Alapítvány szervezett az ózdi gyerekekért, Ózd jövőjéért.

Korábbi „Szeretetteljes diákévek” programsorozatunknak köszönhetően a fórumokon résztvevő 14 Ózdi iskolából, több mint 600 diák, pedagógus és szülő fogalmazta meg azokat az igényeket, melyek között az üzemlátogatások is szerepeltek. - mondja érdeklődésemre Énekes Béla fejlesztőmérnök a közhasznú alapítvány vezetője, majd így folytatja:

Igyekszünk olyan programokat szervezni, melyek révén az összefogást, együttműködést is meg tudják élni a résztvevők. Erre egy nagyon jó példa az Ózdi Ipari Parkba szervezett látogatássorozat, melyben szinte az összes ott működő vállalkozás segítőkészen, önzetlenül részt vett azért, hogy a diákok beleláthassanak az ipar világába, ezzel segítve a pályaválasztásukat, jövőképük kialakulását.

Továbbá azért is, hogy minél több jó szakember kerüljön ki közülük, mivel manapság már egyre nagyobb a szakemberhiány.

Ezúton is hálásan köszönjük minden partnerünknek, hogy közreműködnek programjaink eredményes végrehajtásában!

2015. október és novemberében összesen 10 ózdi általános iskola 19 pályaválasztás előtt álló nyolcadikos osztálya látott bele a Törzsgyár területén működő, főként fémipari cégek életébe.

- Konkrétan kik segítették a gyárlátogatások lebonyolítását ?

- Csoportkísérőként az Ózdi Nyugdíjas Klub, Ózdi Ipari Örökségvédők Baráti Körének nyugdíjas mérnök tagjai tartottak előadásokat a gyár területén, akik az Ózdi Kohászati Üzemek idejében valamilyen vezető beosztásban dolgoztak.

Az üzemlátogatások és az azt megelőző előadások támogatói, előadói:

Nemzeti Művelődési Intézet, B-A-Z megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ózdi Tankerülete, Ózdi Vállalkozói Központ és Inkubátor Alapítvány, Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Ózd Város Önkormányzata

A legtöbbször látogatott vállalkozás a 22 cég közül: FÉMIKSZ, OERG, Ózdi Acél-Trans, Ózdi Ipari Park, Ózdi Távhő, Őrlőker, Piramis, Spal Kft.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában