Helyi közélet

2015.12.21. 10:50

Kama: az Avasra került az első Észak-kupa

Miskolc - Tíz tanintézmény összesen 19 csapata indult a három elődöntőben, közülük kilenc jutott a december közepi fináléba.

Miskolc - Tíz tanintézmény összesen 19 csapata indult a három elődöntőben, közülük kilenc jutott a december közepi fináléba.

A különleges lebonyolítási rend szerint tartott versenysorozatban az Észak-Magyarország serlegeivel jutalmazták a legjobbakat. Aranyérmes lett a Fényi Gyula Gimnázium, második a Fazola 11-esekből álló csapata, míg a bronz a földesistáknak jutott. A dobogó tehát így nézett ki csapatnevek szerint: 1. Rúzsa Sándor Betyárjai; 2. KV; 3. Egy Gólt SE.

Elképesztő izgalmak közepette, végtelenül kiegyenlített küzdelmet hozva zajlott le a Miskolci Egyetem kollégiumi tornatermében rendezett döntő. Az eredménysort részletesebben átböngészve kiderül (amint arra a kamaprojekt.hu weboldal tudósítása rámutat), hogy lényegében egyetlen kama, azaz kamafogás miatt lett az a végső kimenetel, ami! Egy-egy gól, illetve kamaszerzés a küzdelemsorozat több pontján is alapvetően megváltoztatta volna a továbbiakat!

Nem akadt résztvevő, amely minden találkozót megnyerte volna, sőt, a finalisták még a középdöntő nyomán sem a legjobb helyen álltak a táblázaton; amikor legjobban kellett, akkor gyűjtötték be az életbevágó győzelmeket: az elődöntőben. És hogy teljes legyen a kép: a nap utolsó összecsapása (a 16.), a kora délután zajlott derbi is 3-3-ra, döntetlenre végződött, és a lefújás után a „Betyárok” csak akkor mertek örömtáncra perdülni, mikor megtudták, hogy a kamaarány 2-1-ra alakult a javukra.

A harmadik helyért vívott mérkőzésen a Földes az amúgy végig várakozáson felül szereplő Szentpálit verte meg, 6-5-re.

A kama sport mint egyedülálló miskolci helytörténeti érték megőrzését, újbóli felfedezését, népszerűsítését alapvető feladatának tekinti a bajnokságot rendező Észak-Keleti Átjáró Egyesület, amely épp most hoz létre erre a játékra egy külön sportegyesületet, Zöld Meteor néven.

-ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában