Helyi közélet

2015.12.05. 19:01

Jó pianistákat keresünk a Drót Bisztróval közösen

Miskolc - Fiatal, tehetséges zongoristákat keresünk egy verseny keretében a miskolci Drót Bisztróval közösen.

Miskolc - Fiatal, tehetséges zongoristákat keresünk egy verseny keretében a miskolci Drót Bisztróval közösen.

Piano Péntek címmel indult útjára egy sorozat, a miskolci City Hotel Drót Bisztrójában. Erre alapozva pedig nemrég lapunkkal közösen tehetségkutató versenyt hirdetettek. Fiatal, ambiciózus pianistákat keresünk, akik később fellépési lehetőséget kapnának a Drót Bisztróban. A nevezési határidő december 11-e, de már most sorra érkeznek a regisztrációk. Lassan a zsűri is összeáll, Regős Zsolt, a Miskolci Nemzeti Színház karigazgatója, karmestere például elfogadta a felkérést.

„Fontos az ilyen tehetségkutató, hiszen a fiatal tehetségeknek minden alkalmat ki kell használniuk, amikor színpadra állhatnak, bemutatkozhatnak” – mondta. A karigazgató úgy véli, a zsűri véleménye mindenképp segítheti a jelentkezőket, hiszen szakemberektől jó tanácsot kaphatnak, és az objektív értékelés segítheti jövőbeli munkájukat is.

„Ma már nem divat”

Regős Zsoltot Miskolc zenei életéről is kérdeztük, elmondta, mivel kevés pénz jut a kultúrára és szórakoztatásra, ezért kevés helyen van lehetőségük a fiataloknak bemutatkozniuk. „Régebben élő jazz-zene vagy magyar nóta volt a vendéglátóhelyeken, ma már ez nem divat. Van, ahol egy-egy szintetizátoros próbálkozik, de inkább ne tenné…” – fogalmazott. De úgy gondolja, üzletvezetőtől is függ, hogy mennyire tartja fontosnak, hogy színvonalas, igényes zene szóljon a vendégeknek.

A karvezető azt is elárulta, régen, amikor az Avas első üteme épült, ő is zongorázott az Egyetem étteremben, majd a Tokaj varieté műsorában is zenélt. „Az utóbbi inkább színházi műsor jellegű volt, de az étteremben játszottam táncdalokat, sanzont. Nagy élet volt, sok vendég. Jó iskola az ilyen, megtanítja az embert, hogyan kell kezelni a vendéget” – emlékezett vissza.

Kérdésünkre, hogy miért is ajánlja ezt a tehetségkutatót a fiataloknak, Regős Zsolt elmondta, jó megmérettetési lehetőségnek gondolja, illetve a későbbiekben akár kenyérkereseti lehetősége is lehet egy zenésznek. „Feltéve, ha jó a pianista” – hangsúlyozta.

ÉM-NSZR


Ha kipróbálná magát...

Akik úgy érzik, szívesen adnának elő a Drót új digitális zongoráján, közönség előtt, és rendelkeznek ehhez 2–3 órás szórakoztató repertoárral, jelentkezhetnek a [email protected] címen. December 18-án a jelenlévő közönség – amelyben részt vesznek lapunk munkatársai, a vállalkozó olvasók és a City Hotel vezetői is – szavazólapok útján döntenék el, hogy kik legyenek a győztesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában