Helyi közélet

2015.12.17. 11:06

Hiteles infók a gyártóktól

Budapest - Már most érdemes végig­gondolni a felújítási munkákat.

Budapest - Már most érdemes végig­gondolni a felújítási munkákat.

Az építkezők és lakásfelújítók még mindig az építőanyag gyártókat tekintik a leghitelesebb információforrás egyikének – az Austrotherm és a Build Communication idei felmérése szerint – tudatta Kruchina Sándor, az Austrotherm Kft. szakértője. Meglepő, hogy ennek ellenére szakembert csak 8 százalékuk kér tőlük. A felmérésből az is kiderül, hogy az internet világában is a szájhagyomány útján keresik a megbízható kivitelezőket. Az építkezésbe, kezdők fele az ismerősöknél jól dolgozó mestereket bízza meg a kivitelezéssel.

Fokozott hőszigetelés

Pedig volna idő naprakész tudású szakembert keresni. A felújítást fontolgatóknak ugyanis csak 20 százaléka vág bele egy hónapon belül, míg csaknem egyharmada több mint fél évig mérlegeli a döntést. A téli időszak különösen alkalmas arra, hogy végig gondolják a tavaszi beruházást. El kell dönteni a hőszigetelés mértékét, és ez a változó szabályozás miatt nem mindig egyszerű. Új épület esetén például már most érdemes a közel nulla energiaigényt megcélozni, mert a 2021 után használatbavételi engedélyért folyamodók csak ilyen energiatakarékos épületet vehetnek birtokba. Ez pedig akár 20 cm vastag homlokzati hőszigetelést is igényelhet, de a fokozott hőszigetelő képességű, rózsaszín bevonatos szürke GRAFIT REFLEX-ből is legalább 16 cm szükséges egy átlagos falazóanyag esetében – mondta Kruchina Sándor.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában