Helyi közélet

2015.12.05. 20:45

Fidesz: a kvóta jogellenes

Miskolc - Országszerte folyik a Fidesz aláírásgyűjtési akciója a kötelező betelepítési kvóta ellen.

Miskolc - Országszerte folyik a Fidesz aláírásgyűjtési akciója a kötelező betelepítési kvóta ellen.

Emellett országjáró körutat is szerveztek Megvédjük az országot! címmel. A körút péntek esti, miskolci állomásán részt vett V. Németh Zsolt államtitkár. Sajtótájékoztató keretében azt hangsúlyozta: a helyzet legkevésbé sem változott azzal, hogy az unió egyezséget kötött Törökországgal, hisz abban a megállapodásban csupán azt rögzítették, hogy Törökországból az Európába bekerülő illegális bevándorlókra nem vonatkozik a kötelező kvóta, a Juncker-képletet viszont továbbra is alkalmazni akarják.

Megakadályozása érdekében a kormány, a parlament felhatalmazásával az Európai Bizottsághoz fordult.

Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: „észszerűtlennek, felelőtlennek és jogellenesnek tartjuk a betelepítési kvótát, és legjobban úgy tudunk ellene tiltakozni, ha aláírjuk a petíciót. ”

Sebestyén László, a 2. számú választókerület és a Fidesz miskolci elnöke jelezte: Magyarország az első perctől azt az álláspontot képviselte, hogy csak azokat a migránsokat szabad beengedni, akik a háború ellen menekülnek, de őket is csak úgy, ha a jogszabályoknak megfelelően regisztrálnak.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában