Helyi közélet

2015.12.09. 08:48

Erdőjárók kalauza – Zemplén értékeivel

Sátoraljaújhely - Erdőjárók kalauza – Zemplén értékeivel

Sátoraljaújhely - Erdőjárók kalauza – Zemplén értékeivel

A hivatalos megnyitó előtt mutatta be dr. Kalla Zsuzsa, a Petőfi Irodalmi Múzeum főmuzeológusa és Hegyessy Gábor, a tárlat kurátora az Erdőjárók kalauza – zempléni tájak természeti értékei című állandó, bővülő kiállítást, amely már látogatható a Sátoraljaújhelyi Kazinczy Múzeumban.

Mint elhangzott, egy jól használható „erdőjáró kalauzt” kínálnak, amelyben megfogalmazzák, hogyan érdemes nekiindulni, ha fel akarjuk fedezni a vulkánok formálta hegyek, a Tokaj-Hegyalja, a Bodrogköz különleges élőhelyeinek világát.

Ha tudni szeretnénk, hol találunk rá a zempléni tájban a földtörténeti korszakok nyomaira, hogyan válhatunk „nyomolvasóvá”, mit tudhatunk meg egy összerágott fatörzsből, egy feltúrt földhányásból, egy madártollból?

Mindezekre választ kaphatunk abban a lakásban, ahová belépünk a tárlaton, ahol nemcsak egy természetjáró család, de a vadregényes, ugyanakkor immár az emberhez szelídült Zemplén kőzet-, növény- és állatvilága lát vendégül minket.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában