Helyi közélet

2015.12.03. 09:42

Épül a miskolci acélmű

Miskolc - Épül a miskolci acélmű, a kivitelezés előrehaladott szakaszban van, mondta a tulajdonos.

Miskolc - Épül a miskolci acélmű, a kivitelezés előrehaladott szakaszban van, mondta a tulajdonos.

2017 második negyedévében indulhat a termelés a Miskolc Steel Mills Kft. által épített acélműben – jelentette be tegnap sajtótájékoztató keretében Axam Barakat beruházó tulajdonos. Mint fogalmazott: az eredeti ütemterv ugyan csúszásban van, de ahhoz, hogy a projekt ne szenvedjen további késedelmet, szükségessé vált a projektmenedzsment újjászervezése. A projekt beszállítói többek között az olaszországi Danieli Ltd., az olvasztósor szállítója, a törökországi Germaksan Ltd., a hengersor beszállítója és a szlovákiai Hutny Projekt Kosice mint generáltervező. Az új projektmenedzsment feladata, hogy egy olyan felülvizsgált üzleti tervet dolgozzon ki, amely az elveszett időt behozza, és az eredeti elfogadott pénzügyi tervet tartsa.

Készen állnak

Axam Barakat beszélt arról is, hogy az eddigi csúszást az országok közötti adminisztrációs és szabványbeli különbségek okozták. Ahhoz, hogy a gyártás valóban elindulhasson, a gyár minden egyes berendezésének 100 százalékos készenlétben kell lennie. Jelenleg 80 százalékos készültségről beszélhetünk.

Turgay Gerdan, a Germaksan Ltd. vezérigazgatója jelezte: elkezdték az acélmű technológiai berendezéseinek gyártását a projekt számára, és készen állnak a már legyártott berendezések szállítására.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Miskolc Mini Mill projekt barnamezős beruházás. Célja egy új acélgyár létrehozása, amely a legmodernebb technológiát alkalmazza. Tervezett kapacitása évente 320 ezer tonna hengerelt áru és buga. A teljes beruházás értéke 60 millió euró, a gyár körülbelül 350 embernek ad majd munkát.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában