Helyi közélet

2015.12.01. 16:30

Élete nem csupa csillogás. De mégis nagyon szereti!

Kazincbarcika, Milánó - Jelenleg Milánóban dolgozik egészen karácsonyig. Korábban többek között Tokióban, Párizsban, Hongkongban.

Kazincbarcika, Milánó - Jelenleg Milánóban dolgozik egészen karácsonyig. Korábban többek között Tokióban, Párizsban, Hongkongban.Nemrégiben láthattuk az Észak-Magyarországban és a Borsod Online-on láthattuk a Nap szépe rovatban, ma Milánóban érjük utol. A miskolci születésű, kazincbarcikai középiskolás Princz Dorina egyre híresebb modellé válik.

– A Facebookon talált rám egy menedzser, ő készítette rólam az első képeket, majd mutatott be modellügynökségeknek – mesél a kezdetekről Dorina. Az egyik mellett döntött, ám ez az út zsákutcának bizonyult. Az idén már az Icon Model Manage­ment dolgozik vele. Az Icon juttatta el az IMG Paris/Milano nemzetközi ügynökséghez, most ők képviselik és szervezik az életét, fogalmaz.

– Kiskorom óta vonzott a divat, a ragyogás, az utazás, és ez mind megvan ebben a szakmában – magyarázza Dorina, hogy miért érzi, a helyén van. Jelenleg épp Milánóban – egészen karácsonyig. De dolgozott már Tokióban, Szingapúrban, Hongkongban, Isztambulban, Párizsban, Milánóban most jár másodszor.

Hogyan fér bele mindez egy kamaszlány életébe? Dorina nyáron töltötte be a 18-at, az idén érettségizik a Surányi Endre Gimnáziumban.

– Esti tanfolyamon fejezem be az iskolát – válaszolja a kérdésre. – A gimnáziumban tudják, hogy ez a munkám, így ha otthon vagyok, ahogy tudom, pótolom a hiányzásokat.

„Hisznek bennem”

Dorina 14-15 évesen kezdte a fotózásokat. Kérdeztük, mit szólt a családja, amikor eléjük állt a tervével, de mint mondja, nagyon bíznak benne, és teljes mértékben támogatják.

– Ha ők nem lettek volna mellettem, soha nem jutottam volna el idáig – jegyzi meg.

– Tudják, bármit megtennék azért, hogy minél jobb és jobb legyek.

Elárulja, azért nem csupa csillogás ez az élet. Legtöbbször divatbemutatókon, magazin- és online fotózásokon dolgozik. A munkanapokat a sminkes és a fodrász székében kezdi, majd ha minden tökéletes – azért ez nem kevés idő – jöhet a fotózás. Naponta 5-6 órát, de előfordul, hogy 12 órát is munkával tölt. Ha pedig nincs munka, akkor castingokra jár, erre olyankor az egész napja is rámehet.

– De nagyon szeretem! Igaz, minden utazás előtt van bennem egy kis félelem, hogy nem tudok majd beilleszkedni, de szerencsére eddig mindenhol életre szóló barátságok alakultak ki.


Észnél kell lenni

S hogy hogyan tartja magát formában egy modell? Dorina elárulja, nagyon fontos, hogy sokat pihenjen, egészséges ételeket egyen, és a mozgás sem árt. Muszáj, hogy mindig ápolt bőre, körme, haja legyen. Firtatjuk, mit ajánl azoknak a lányoknak, akik követi szeretnék a pályáján.

- Nemcsak a megfelelő testalkat kell, nagyon észnél is kell lenni - figyelmeztet. Mert nemcsak az utazásról és a buliról szól ez az élet, hanem a nagyon kemény munkáról is.

- Ezt a munkát tizenéves korunktól addig lehet végezni, amíg a piac értékesnek tart. Az anyaszerep sem jelent akadályt, hiszen vannak tökéletes formában lévő anyukák is ezen a pályán. Minden a személyiségtől függ, attól, hogy meddig tud egy nő ragyogóan sugárzó lenni.

Kérdezzük, melyek voltak az eddigi legkedvesebb fellépései. Elárulja, a divatbemutatók közül a Raisa Vanessa, Moussy Sly, Ashley Isha show-k.

- Majd minden modellány nagy álma, hogy Victoria Secret modell legyen. Nekem is.

Dorinát még megkérdezzük, ő maga milyen ruhákat szeret leginkább viselni.

- A modellek általában csinosan öltözködnek, én mégis a sportos, laza ruhákat szeretem - válaszolja.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában