Helyi közélet

2015.12.12. 16:51

Életcél?

<em>Szenzációs felfedezést tett közzé egy friss európai felmérés: jobban motiválja a pályakezdő fiatalokat, hogy érdekes, kreatív és előremutató feladatokat lássanak el a munkahelyükön, mint az, hogy jó legyen a fizetésük. </em><strong>Pap Gyula jegyzete.</strong>

Szenzációs felfedezést tett közzé egy friss európai felmérés: jobban motiválja a pályakezdő fiatalokat, hogy érdekes, kreatív és előremutató feladatokat lássanak el a munkahelyükön, mint az, hogy jó legyen a fizetésük. Pap Gyula jegyzete.

Hazai aspektusa a dolognak, hogy a magyar pályakezdők a valóságosnál magasabbra állítják be remélt kezdőfizetésüket.

Igaz, itthon csak az idén érvényesült árnyalatnyi fölénnyel az említett EU-s tendencia. A szakember szerint pedig nem is olyan nagy baj a fizetéssel kapcsolatos túlzott várakozás, hiszen a vállalatoknak nem jóllakott, teljesen elégedett dolgozók kellenek, hanem olyanok, akik éhesek, akiket valami motivál, például, hogy annyit keressenek, mint amire számítottak.

Ha leszámítjuk az enyhe malíciát, amivel az Y alatti generáció tagjai fogadhatják a megállapítást, ami implicite enyhén szólva szomorú képet fest ambíciójukról, valójában örülni kell a kifejtésnek, ha igaz.

Ha nem arról van szó, hogy a sanyarú munkahelyi körülmények között mégsem adatik meg a fiatalnak ez a választás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában