Helyi közélet

2015.12.16. 07:38

Csavarhúzóval szúrta halálra

Miskolc - Huszonnégy év fegyházbüntetést kapott első fokon a brutális emberölésért.

Miskolc - Huszonnégy év fegyházbüntetést kapott első fokon a brutális emberölésért.Egy vita hevében a fiatalabb férfi rátámadt a 67 éves emberre, fojtogatni kezdte, hanyatt lökte, mellkasára rátérdelt és egy, a keze ügyébe akadó csavarhúzóval nyakon szúrta. A támadó a lakásban értékek után kutatott, és magához vett két doboz cigarettát, valamint az idős férfi zsebében lévő 7 ezer forintot, majd távozott. A leszúrt ember a helyszínen meghalt, holttestét másnap a szomszédai találták meg.

Enyhítés és súlyosbítás

A Miskolci Törvényszék kedden első fokon a vádlottat mindezek miatt „bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett ember­ölés bűntettében és azzal halmazatban kifosztás bűntettében” mondta ki bűnösnek és ezért 24 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy kiskorú gyermekek tartásáról köteles gondoskodni, továbbá beismerő vallomását, míg súlyosbító körülmény volt az ittas állapotban elkövetés, büntetett előélete és az, hogy két – végrehajtásában felfüggesztett – szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el cselekményét.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett, míg védője és az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában