Helyi közélet

2015.12.04. 12:32

Az erős alapokra lehet tovább építeni Múcsonyban

Múcsony - Folyamatosan dolgozunk, hiszen van feladatunk bőven – kezdte beszélgetésünket ottjártunkkor Viszlai Viktor, Múcsony polgármestere.

Múcsony - Folyamatosan dolgozunk, hiszen van feladatunk bőven – kezdte beszélgetésünket ottjártunkkor Viszlai Viktor, Múcsony polgármestere.

– A közfoglalkoztatásban jelenleg 185-en vesznek részt, és amit bátran ki merek jelenteni, hogy az elmúlt években a fejlesztéseinkkel megalapoztuk a valóban értékteremtő közmunkát, melyre tovább lehet építeni a jövőben is.

Saját bázist

A település vezetője hozzátette, az a céljuk, hogy olyan munkahelyeket hozzanak létre, melyek hosszú távon biztosíthatják a foglalkoztatást, éppen ezért az önkormányzat igyekszik kiépíteni a saját foglalkoztatói bázisát.

– Ennek érdekében meg­alakítottuk a szociális szövetkezetünket, melyben már benne van a működő varrodánk – mondta a polgármester.

– A közeljövőben két újabb lépést teszünk előre, hiszen hamarosan átadjuk a tésztaüzemünket, illetve a terveink szerint februárban a savanyító üzemünket is. Az ezekben dolgozó közfoglalkoztatottaknak lehetőségük lesz úgynevezett tagi munkavégzésre, mely természetesen plusz juttatást jelent számukra.

 

A választásaink nem voltak véletlenek, hiszen minden egyes előállított termékünknek megtaláltuk a piacot is, elsősorban a járásban. A tésztaüzemnél egy „teljes vertikumot” tudtunk lefedni: a földtől az asztalig. Elültetjük a búzát, amiből majd lisztet gyártunk, és végül a saját magunk által megtermelt tojással együtt tésztát készítünk belőle.

Nem lesz külső szereplő a folyamatban, így az értékesített végtermék az önkormányzatnak fog hasznot hozni. De például a varrodában is folyamatosan figyeljük a felmerülő igényeket, most például különböző méretű babzsákokat is gyártunk, mert azokra van kereslet.

Azt vallom, hogy csak így, nyitott szemmel járva és figyelve haladhatunk folyamatosan előre és érhetjük el a kitűzött céljainkat.

ÉM-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában