Helyi közélet
2015.12.21. 19:30
A nap receptje: Sváb burgonya
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Krumpli, ahogy eddig kevesen ismerték.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Krumpli, ahogy eddig kevesen ismerték.
Recept: Sváb burgonya
Hozzávalók:
Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát, majd megmossuk és kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, azonban nem túl puhára. Megtisztítjuk a hagymát, és a paprikával együtt kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Mikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és tovább pirítjuk. Rárakjuk a főtt burgonyát és jól összekavarjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 2-3 percet pároljuk, majd levesszük a tűzről.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre