Helyi közélet

2015.12.20. 10:38

A felzárkóztatás jegyében Ózdon

Ózd - A létrejövő többfunkciós központ a felzárkóztató programokhoz kapcsolódóan az ott élők közösségi szolgáltatásokhoz való általános hozzáférési problémáinak enyhítését, ellátásainak korszerűsítését és helyzetük javítását szolgálja.

Ózd - A létrejövő többfunkciós központ a felzárkóztató programokhoz kapcsolódóan az ott élők közösségi szolgáltatásokhoz való általános hozzáférési problémáinak enyhítését, ellátásainak korszerűsítését és helyzetük javítását szolgálja.

A Türr István Képző és Kutató Intézet Ózdi Igazgatóságán befejeződött a Multifunkcionális Nemzetiségi - Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ infrastrukturális feltételeinek kialakítása felhívás keretében elnyert TIOP-1.2.6-14/1-20174-0003 azonosító számú „JÓT s JÓL” a Türr István Képző és Kutató Intézet alaptevékenységére és fejlesztési koncepciójára épülő Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központ kialakítása Ózdon projekt, amely bő egy éven keresztül, 2014. augusztus 1-je, és 2015. november 30-a között zajlott. A 300 millió forint uniós támogatás segítségével kialakított központ célja a társadalmi integrációt elősegítő szolgáltatások infrastrukturális feltételeinek megteremtése, a helyi szinten elérhető szolgáltatások fejlesztése és bővítése.

A létrejövő többfunkciós központ a felzárkóztató programokhoz kapcsolódóan az ott élők közösségi szolgáltatásokhoz való általános hozzáférési problémáinak enyhítését, ellátásainak korszerűsítését és helyzetük javítását szolgálja. Az alacsony iskolai végzettségű, illetve végzettséggel nem rendelkező személyek esélyeinek növelés érdekében olyan szolgáltatási terek és funkciók kerültek kialakításra, amelyek megfelelő infrastruktúrát biztosítanak életviteli készségek, alapkompetenciák fejlesztéséhez, a mentálhigiénés, pszicho-szociális támogatásokhoz, motiváló képzések nyújtásához.

A projekt céljaiban és tevékenységeiben is kapcsolódott a formális oktatáshoz, a gyermek– és ifjúságneveléshez, szem előtt tartva azt, hogy a szemléletformálásnak kiemelt lehetősége a családban élő gyermekek fejlesztése.

A beruházásnak köszönhetően létrejövő szolgáltatások lehetővé teszik a közösségi művelődést, a hagyományok megőrzését, átadását a fiatalabb korosztálynak, a tehetségkutatást, tehetséggondozást, valamint az egész életen át tartó tanulást segítő programok megvalósítását.

Az infrastrukturális fejlesztés mellett párhuzamosan valósult meg a szakmai programok keretében a szolgáltatások, tevékenységi területek fejlesztése, a célcsoport igényeinek és szükségleteinek feltérképezése.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában