Helyi közélet

2015.12.06. 11:20

29 település 24 ezer lakójának ügyeit intézik Encsen

Encs - Encsen is felavatták a járási hivatalban a kormányablakot.

Encs - Encsen is felavatták a járási hivatalban a kormányablakot.

Pénteken egy kicsit megállt az élet az Encsi Járási Hivatalban, de csak azért, hogy ünnepélyesen is felavassák az első szinten a kormányablakot.

A feltételek adottak

– Túl nagy átalakítást nem kellett végezni az épületen – mondta dr. Ódor Ferenc, az Encsi Járási Hivatal vezetője –, hiszen csupán négyéves múltra tekint vissza, így különösebb fennakadást nem okozott a működésben a kormányablak kialakítása.

Mától jelentősen bővül azoknak a szolgáltatásoknak a száma, amelyekkel várjuk a leendő ügyfeleket. Természetesen mindent a működés fog eldönteni.

A feltételek adottak, remélhetőleg ezt követően is elégedett ügyfelek hagyják majd el az épületet. Öröm számunkra a mai nap, hiszen mi is sorra kerültünk. Korábban sokan kérdezték tőlem, Encsnek miért nem jut egy kormányablak.

Akkor tréfálkozva azt mondtam, itt annyira jól működik minden, hogy ezt már nem kell tovább javítani, mostantól azonban nem kell magyarázkodnom.

500 ügykör

– Ez a pillanat is ünnepi – mondta Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja –, de az egész év különlegesnek tekinthető, főleg a járások életében.

Az év első felében megvalósult a magyar közigazgatásban egy erőteljes integráció, ami egy irányítási modellváltással járt együtt. Ennek köszönhetően mára már a járások életében a szakmai és a szervezeti működés egy kézben összpontosul, a járási vezetők kezében.

A napokban a kormány elfogadott egy csomagot, ami több mint száz törvénymódosítással jár együtt. Ennek köszönhetően az év végéig a kormányablakoknál intézhető 430 ügykör 500-ra bővül, a következő évben pedig ez a szám megduplázódik.

Ezzel elérhetjük azt, hogy az encsi járás 29 településének 24 ezer polgára szinte valamennyi közigazgatási ügyét el tudja majd intézni a kormányablakban.


Még további kettő

Az encsi kormányablak avatóján Demeter Ervin kormánymegbízott elmondta, hogy a közeljövőben a megyében még további két kormányablakot fognak felavatni. Az egyiket még idén (ez a kormányablak Putnokon várja majd az ügyfeleket), a másikat pedig a tervek szerint 2016 első harmadában Miskolcon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában