Helyi közélet

2015.11.02. 17:24

Vámosújfalui jubileum

Vámosújfalu - A közelmúltban ünnepelte 15. születésnapját a vámosújfalui Búzavirág Alapítvány, amely a fogyatékkal élők, elsősorban látássérültek számára biztosít munkát és közösségi teret.

Vámosújfalu - A közelmúltban ünnepelte 15. születésnapját a vámosújfalui Búzavirág Alapítvány, amely a fogyatékkal élők, elsősorban látássérültek számára biztosít munkát és közösségi teret. Az ünnepségen dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője elmondta, fontos, hogy legyenek ilyen intézmények, mint a vámos­újfalui, amely esélyt kínál azoknak az embereknek, akik egyébként hasonló lehetőségek híján arra kényszerülnének, hogy a négy fal között éljék az életüket. A vámosújfalui intézményben azonban értékes munkát végeznek, aktív életet élnek. Németh Márta, a Búzavirág Alapítvány vezetője felidézte az elmúlt 15 év történéseit, hogy a kezdetektől miként értek el odáig, hogy immár vendégszállást is építettek, ahol nyaranta táborokat rendeznek és idén sikerült átadniuk a saját konyhájukat is.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában