Helyi közélet

2015.11.12. 18:34

Újabb beruházással „bizonyított” a Bosch

Miskolc - Hosszú távra tervez Miskolcon Európa legnagyobb kéziszerszám gyára.

Miskolc - Hosszú távra tervez Miskolcon Európa legnagyobb kéziszerszám gyára.

Újabb jelentős fejlesztéssel adta tanújelét a magyarországi Bosch csoport annak, hogy stratégiai fontosságú bázisként tekint Miskolcra. Végére ért ugyanis a tavasszal bejelentett, az elektromos kéziszerszámok fejlesztését célzó nagyszabású beruházásának. Az eredményeket csütörtökön mutatta be a Robert Bosch Power Tool Kft.

Mint elhangzott, az innovációs program keretében egy 2,2 milliárd forint összegű fejlesztés valósult meg 1 milliárd forintos támogatással, melynek nagy részét az Európai Unió, 150 millió forintot a magyar állam finanszírozott. A projekt több termékcsoportot érintett: többek között festékszóró család, forgó fafelület megmunkálók, multifunkciós akkumulátoros kéziszerszámok, ütvefúrók, csiszolók, valamint a nagyobb kapacitású szerszámgépeknél használt akkumulátorok fejlesztése és a hozzá kapcsolódó speciális mérőlabor is része volt a projektnek.

„A Bosch hosszú távra tervez és Magyarország stratégiai fontosságú bázisa a globális innovációs és kutatás-fejlesztési törekvéseknek. Ebben a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. is nagy szerepet vállal, hiszen ez a vállalat Európa legnagyobb kéziszerszám gyára. De nemcsak mennyiségben, hanem minőségben is a legjobbak között van.” – mondta köszöntőjében Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

Ansgar Lengeling, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója, a Home & Garden üzletág gyártási elnökhelyettese szerint a csütörtöki esemény ismét azt bizonyította számukra, hogy a miskolci kéziszerszámgyár évek óta tartó sikerének kulcstényezője az erős és gyors ütemű innovációs képességében rejlik. Hozzátette, hogy a miskolci vállalat sikereit nemcsak a szakmai szervezetek ismerik el, hanem a Bosch világában is élenjárók.

„Nagyon büszke vagyok a munkatársaimra, akik nélkül nem jöhettek volna létre ezek az eredmények” – emelte ki köszöntőjében a gyárigazgató.

ÉM


Miskolc - A Robert Bosch Power Tool Kft.-nél befejeződött a 2,2 milliárd forintos beruházás, amelynek célja elektromos kéziszerszámok fejlesztése volt a Bosch miskolci gyárában - jelentették be csütörtökön Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában