Helyi közélet

2015.11.10. 11:25

Miért nem bellissima?

<em>Magyar, minden sz… – mondta némi akcentussal az egyik török árus a bécsi piacon, miután megtudta, honnan is jöttünk</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Magyar, minden sz… – mondta némi akcentussal az egyik török árus a bécsi piacon, miután megtudta, honnan is jöttünk. Szántó Rita jegyzete.Az egyébként dönert áruló fiatalember legyintett és mosolygott is a tört magyarsággal előadott mondathoz, s látszott, az évek alatt jól begyakorolta ezt a néhány magyar szót. Vajon honfitársaim miért ezt tanították meg vele, vagy éppen mely kérdésre volt ez oly sokszor a válasz, hogy a török megjegyezte.

Az egzotikus gyümölcsök, zöldségek közt sétálva elgondolkodtam azon, hogy nekünk, magyaroknak, tényleg minden sz…, vagy éppen csak meg akartuk viccelni a bécsi piac kofáit. Mindenesetre nem hagyott nyugodni a miért, ezért visszasétáltam a mosolygós törökhöz, és megkérdeztem, mi az a minden, ami a magyarok szerint sz… Újabb, sokat sejtető mosoly volt a válasz, majd kiderült, nem tudja, mit jelentenek a bemagolt szavak. Elárulta, ő csak azt szokta megkérdezni a magyar vevőktől, hogy vannak.

Egy darabig még beszélgettem vele, egészen addig, míg egy olasz turista meg nem állt a bódé előtt. Törökünk, amint meghallotta a csilingelő nyelvet, azonnal rávágta: bene, bellissima. Irigykedve néztem az olaszra, és azt éreztem, ez így nagyon sz…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában