Helyi közélet

2015.11.04. 11:08

Nem sikerült az emődi testületi feloszlatás

Emőd - Egyik vezető sem jelent meg az önkormányzati ülésen.

Emőd - Egyik vezető sem jelent meg az önkormányzati ülésen.Az emődi képviselő-testület a szülők kezdeményezésére fel akarta oszlatni magát, de végül ez meghiúsult, derült ki abból a levélből, melyet az Emődön élők juttattak el szerkesztőségünkbe. Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, az iskola és az óvoda egyházi fenntartóváltásának meghiúsulása miatt a szülők aláírást gyűjtöttek, és petícióban kérték a testületet hiteltelensége miatti önfeloszlatásra.

Nem ért oda

„A képviselő-testület a lakossági akarattal egyetértve október 6-án levélben kérte a polgármestert rendkívüli testületi ülés összehívására. Pocsai Enikő polgármester a törvény általi kötelezettségének az utolsó napon tett eleget. A képviselő-testület határozatképes volt, október 21-én a polgármesteri hivatal díszterme megtelt érdeklődő emberekkel, de nem volt, aki levezesse az ülést.

Hajlik Tünde jegyző tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a polgármester egyéb elfoglaltsága miatt nem ér oda időben. Majd egy óra várakozás után felolvasta a helyi SZMSZ-t, miszerint ilyen esetben az alpolgármesternek kell levezetnie az ülést, ha ő sincs jelen, akkor a pénzügyi bizottság vezetőjének.

Érdekes módon azonban egyikőjük sem volt ott. Levezető híján így nem tudták megtartani a testületi ülést, ezért a jelenlévőket a jegyző távozásra kérte” – írják levelükben az emődiek.

Újra kezdeményezte

Az Észak-Magyarországnak azt is jelezték, hogy az emődi képviselő-testület újra kezdeményezte a testületi ülés összehívását a feloszlatás ügyében, de időpont még nincs.

Hozzátették még azt is: a polgármester aláírásgyűjtésbe kezdett a városban annak érdekében, hogy a képviselő-testület mégse oszlassa fel magát.

Az Észak-Magyarország kereste Pocsai Enikő polgármestert telefonon, de nem értük el. A polgármesteri hivatalban visszahívást ígértek.

Forrás: Észak-Magyarország, Hegyi Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában