Helyi közélet

2015.11.04. 17:33

MSZP: Hogyan mer belenézni Csöbör Katalin a miskolci gyerekek szemébe?

Miskolc - „Nagyon szép és nemes munkát vállaltál fel, minden tiszteletem a Tiéd, kedves Katalin!” Így reagált egy hozzászóló Csöbör Katalin miskolci fideszes országgyűlési képviselő szeptember 26-i facebookos bejegyzésére.

Miskolc - „Nagyon szép és nemes munkát vállaltál fel, minden tiszteletem a Tiéd, kedves Katalin!” Így reagált egy hozzászóló Csöbör Katalin miskolci fideszes országgyűlési képviselő szeptember 26-i facebookos bejegyzésére.

Csöbör Katalin azzal büszkélkedett el a közösségi oldalon, hogy részt vett a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Nemzeti minimum – koncert a gyermekéhezés felszámolásáért című rendezvényen. Mi több, később aláírásával támogatta is a civilek által kezdeményezett Nemzeti Minimum Programot, az erről szóló országgyűlési határozattervezet benyújtását. A javaslat alapján az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy dolgozza ki azokat a részletszabályokat és költségvetési tervezetet, amelyek alapján a hátrányos helyzetű gyermekek számára az év minden napján, tehát az iskolai szünetekben is biztosítani tudja a napi egyszeri meleg étkezést.

Ehhez képest az Országgyűlés fideszes többségű népjóléti bizottsága hétfőn elutasította a javaslat tárgysorozatba vételét. Nem kéri fel az Országgyűlés a kormányt a gyermekéhezést megszüntető javaslattervezet kidolgozására, mert a fideszes képviselők megakadályozták, hogy az Országgyűlés egyáltalán megtárgyalja ezt a javaslatot.

Amit a fideszes Csöbör Katalin ebben az ügyben előadott, az a legundorítóbb képmutatás. Pontosan tudta, hogy pártja, a Fidesz nem támogatja majd a kezdeményezést, ő maga mégis úgy tett, mintha ez történne. Ott örömködött szeptember 26-án a sportközpontban, még talán meg is simogatta a rászoruló gyermekek buksiját, menedzselte magát a Facebookon, aláírta a határozattervezet tárgysorozatba vételéhez szükséges előterjesztést, majd csendben elnézte, hogy párttársai lehetetlenné tegyék az indítvány tárgyalását.

Hazánkban az összes felmérés szerint legalább 50 ezer gyermek éhezik, és több százezren nélkülöznek. Köztük nagyon sokan Miskolcon és környékén, Csöbör Katalin választókerületében.

Vajon ezek után hogyan mer belenézni a gyerekek a szemébe?

- Az MSZP miskolci szervezete -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában