Helyi közélet

2015.11.25. 14:14

Miskolci szennyvízcsatorna-hálózat - A tulajdonosokra vár a rákötés jövő őszig

Miskolc - Miskolc korszerűsítette szennyvízcsatorna-hálózatát, az eddig ellátatlan területen pedig új építésével bővítette – derült ki kedden a MIVÍZ Kft. által rendezett sajtótájékoztatón.

Miskolc - Miskolc korszerűsítette szennyvízcsatorna-hálózatát, az eddig ellátatlan területen pedig új építésével bővítette – derült ki kedden a MIVÍZ Kft. által rendezett sajtótájékoztatón. Közel 25 500 folyóméter új szenny­vízvezeték– ebből mintegy 12 kilométer gravitációs – és mintegy 860 darab új bekötés épült több mint 3,7 milliárd forintból.

Üszögh Lajos, a társaság ügyvezető igazgatója fontosnak tartotta kiemelni többek között a Poeltenberg Ernő utca és a szennyvíztisztító telep között megépült két, 6 kilométer hosszú új nyomóvezetéket, a Téglagyári, valamint a Szeleta utcában létesített új szennyvízátemelő gépházat.

A Vasgyárban is

A beruházás során a Vasgyárban az egyesített rendszerű, szennyvizet és csapadékvizet egyszerre elvezető csatornahálózatot elkülönítette, ezzel Miskolcon már csak elválasztott rendszerű szennyvízközmű üzemel. A külön szenny- és csapadékvíz-elvezető csatorna jelentősebb mennyiségű eső, heves felhőszakadás esetén is biztonságosan elvezeti a csapadék- és szennyvizet, a rendszerek túlterhelése nélkül, külön vezetéken.

A miskolci lakosok a korszerűsített – vagy új – hálózatra való rákötésükkel gazdaságosabb szolgáltatáshoz jutnak, azonban nem árt tudni, hogy a rákötést minden esetben az ingatlan tulajdonosának kell elvégeztetnie 2016. szeptember 10-ig. A részletekről a MIVÍZ Kft. munkatársai nyújtanak felvilágosítást az alábbi elérhetőségeken, telefon: 46/519-366, 46/519-388, e-mai­l: [email protected], személyesen Miskolc, Szemere B. u. 5.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában