Helyi közélet

2015.11.19. 20:34

Megújult a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pszichiátriai osztálya

Sátoraljaújhely - Szinte teljesen megújult 292 millió forintból a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pszichiátriai rehabilitációs osztálya - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Sátoraljaújhely - Szinte teljesen megújult 292 millió forintból a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pszichiátriai rehabilitációs osztálya - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A fejlesztés egy régión átívelő projektnek köszönhetően valósult meg, amelynek keretében az észak-magyarországi térség tizenegy kórházának rehabilitációs ellátása újul, újult meg, összességében 4 milliárd 830 millió forint uniós támogatással.

A sátoraljaújhelyi kórház pszichiátriai rehabilitációs osztályán a kórtermek, vizesblokkok teljes mértékben megújultak, számuk csaknem megduplázódott. Az osztályt akadálymentesítették, a betegellátás feltételei javultak. A korábban 6-7 ágyas kórtermek helyett 4 ágyas kórtermekben folyhat majd az ellátás. Megújult a több mint százéves épület homlokzata is, kicserélték a tetőt és valamennyi ablakot.

A gyógyítás az átépítés idején is folyamatos volt, a betegeket az intézmény más osztályain helyezték el.

A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az észak-magyarországi régióban című projekt alapvető célkitűzése volt, hogy csökkenjen a különböző rehabilitációs szakterületekhez való lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és ellátásbeli egyenlőtlensége, ugyanakkor javuljon az elérhető szolgáltatások színvonala az infrastruktúra és a műszerezettség fejlesztése révén.

A program megvalósítására konzorcium jött létre, amelyben a konzorciumvezetői feladatokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház látja el.

A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves megyében kettő, míg Nógrád megyében három kórházat érint.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában