Helyi közélet

2015.11.24. 14:54

Lélek nélkül pedig nincs egészség

Szerencs - Szerencsen tartották a Keresztyén Orvosok Találkozóját.

Szerencs - Szerencsen tartották a Keresztyén Orvosok Találkozóját.Tizenhárom évvel ezelőtt rendezték meg először Szerencsen a Keresztyén Orvosok Magyarországi Társaságának (KOMT) konferenciáját, azóta minden évben kétszer találkoznak a szervezet tagjai a szűkebb pátriában, az esemény már jó ideje ökumenikus jellegű.

Krisztusi tanítások

A szerencsi református közösségi házban megtartott találkozó résztvevőit Koncz Ferenc polgármester köszöntötte.

Beszédében hangsúlyozta, hogy amit a társaság tagjai tesznek a hétköznapok során, az a legfontosabb a szociális szférában, ugyanis a munka nem kis része szól a lélekről, a feltöltődésről. A krisztusi tanítások példa nélküliek – hangsúlyozta a polgármester –, mert a hétköznapok alaptörvényeit foglalja tézisekbe, ezek szükségesek a békés élethez, az életben maradáshoz és ahhoz, hogy példás emléket hagyjunk utódainkban. A világ, amelyben élünk, nagy feladatokat támaszt azon gondolkodókra, akik meg tudják határozni a társadalmi véleményeket. Az orvosok ebbe a körbe tartoznak, és túl azon, hogy a gyógyításon keresztül tisztelik az életet, feladatuknak érzik, hogy befolyásolják azon gondolatainkat, amelyek kereszténységünkhöz, az élet tiszteletéhez, európai gyökereinkhez vezetnek – mondta Koncz Ferenc.

Fontos adalékok

Dr. Korondi Klára szemorvos, a program szervezője arról adott tájékoztatást, hogy már az első évben elhatározták, az orvosokon túl lehetőséget biztosítanak a társaság munkájában a hívő szakdolgozók, asszisztensek számára is.

– Az őszi megbeszéléseknek Szerencs, a tavasz végi konferenciáknak Fony település a házigazdája, az eseményeket leginkább a Tiszán inneni, észak-keleti megyék egészségügyi dolgozói látogatják. A féléves találkozók fontos adalékok, mai világunkban nagy szükség van lelkünk ápolására – mondta dr. Korondi Klára.

Dr. Korondi Klára megjegyezte, érdemes elbeszélgetni a hívő betegekkel arról a kérdésről, milyen segítséget kapnak a KOMT tagjaitól betegségük alatt, illetve gyógyulásuk során.

Az áhítatot a nyolcvannyolc esztendős Bojtor István nyugalmazott református lelkipásztor tartotta, aki a nyolcvanas évek elejétől hívta össze a keresztény orvosokat, egészségügyi dolgozókat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában