Helyi közélet

2015.11.03. 09:32

Közös érdek a fejlesztés Halmajon

Halmaj - Teljesen megújult a halmaji Gárdonyi Géza Általános Iskola udvara és annak környezete.

Halmaj - Teljesen megújult a halmaji Gárdonyi Géza Általános Iskola udvara és annak környezete.

A helyi köznevelési intézményt annak ellenére is magáénak érzi a település, hogy már több éve állami fenntartásba és működtetésbe került. A KLIK Szikszói Tankerületével egyeztetve a nyári szünetben nagy léptékű beruházásokat valósított meg a halmaji önkormányzat.

Esztétikus lett

– Az intézmény udvarát esztétikus, különböző színű térkővel burkoltuk le több mint 800 négyzetméter területen – mondta lapunknak Tóth József polgármester. – Ezenfelül hat kör alakú ülőpad készült el, amelyek közepére fákat és dísznövényeket ültettünk. Véglegesen megoldottuk a csapadékvíz-elvezetést, és felújítottuk az utcafronti kerítést is, az udvarra pedig köztéri bútorokat helyeztünk el.

A település vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a helyi értékteremtő fejlesztéshez az anyagköltséget és a munkabért a Start közfoglalkoztatási program keretein belül a Belügyminisztérium biztosította, összesen mintegy 8 millió forint összegben, 88,57 százalékos támogatási mértékkel.

Medvéné Bársony Katalin iskolaigazgató a beruházással kapcsolatban a következőket hangsúlyozta: „A gyerekek és a pedagógusok nagy örömmel vették birtokba a teljes egészében megújult iskolaudvart. A gyönyörű környezet megfelel a mai kor igényeinek, nagy segítséget nyújt az esztétikai nevelés és szemlélet formálásában”.

- ÉM-PA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában