Helyi közélet

2015.11.04. 18:06

Játékos formában kapják az ismereteket

Sajóhídvég - Program a felzárkózásért, európai uniós forrásból.

Sajóhídvég - Program a felzárkózásért, európai uniós forrásból.A TÁMOP Sajó „Híd” Tanoda című pályázat keretében 30 millió forint támogatásból valósították meg a programot Sajóhídvégen.

A program célja a gyerekek tanórán kívüli oktatása, felzárkóztatása volt.

– A program célja a gyerekek tanórán kívüli oktatása, felzárkóztatása volt. Azoknak a fiataloknak, akik az iskolában esetleg nem tudnak megfelelőn teljesíteni, azok a tanodában játékos formában kapták meg azt a fajta tudást, ismeretanyagot, amire építhetnek, támaszkodhatnak az általános iskolában. 30 gyermek vett részt a programon, és úgy gondolom, hogy eredményesek voltunk, hiszen a pályázati feltételeknek eleget tettünk, sőt túl is teljesítettük, hiszen kritérium volt, hogy maximum három fő morzsolódhat le, de nálunk senki nem vált ki, illetve három gyermek középiskolai továbbtanulását is elértük. Sikeres volt a projekt, amelyet szeretnénk a jövőben is folytatni – mondta Farkas Félix, a Lungo Drom Mezőkövesdi Szervezetének elnöke.

A tanoda zárórendezvényén a program résztvevői zenés, verses műsorral köszöntötték a megjelenteket, majd Farkas Félix mint a pályázó szervezet képviselője mutatta be a pályázat célját.

Példaértékű program

A bevezető gondolatok után Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is elmondta, hogy példaértékű a Sajóhídvégen létrehozott program, hogy ezzel a nehezebben tanuló diákok számára megteremtette a lehetőséget a felzárkózásra, a továbbtanulásra.

A beszédek sorát Sajóhídvég polgármestere, Török Gergely zárta, aki kiemelte, hogy nagyon hasznos a településen élő fiataloknak a tanoda nyújtotta lehetőség. Az ünnepség után Tállai András megtekintette a tanoda helyiségeit, megismerkedett az ott folyó tevékenységekkel.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában