Helyi közélet

2015.11.04. 15:32

Interjú: Paddy and The Rats

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Paddy és Joey, vagyis a miskolci Paddy and The Rats zenekar oszlopos tagjai voltak, akik sok érdekességet megosztottak az olvasókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Paddy és Joey, vagyis a miskolci Paddy and The Rats zenekar oszlopos tagjai voltak, akik sok érdekességet megosztottak az olvasókkal.

Szabi: Mennyivel másabb Miskolcon játszani, mint az ország többi részen?

Paddy And The Rats: Miskolc mindig is a szívünk csücske marad, hiszen itt kezdődött minden. Amikor itthon játszunk, talán a megfelelési kényszer is nagyobb rajtunk, mert szeretnénk a legjobbat adni a mindig lelkes miskolci embereknek. :)

Szabi: Legutóbbi albumotok, a Tales From The Dock két éve látott napvilágot, a "Lonely Harts Boulevard" pedig idén szeptemberben. Mit lehet róla tudnunk?

Paddy And The Rats: Nem titok, hogy az igazán várt áttörést a Tales album hozta meg a csapat számára, amivel felkerültünk a nagy fesztiválok és szabadtéri megmozdulások térképére, de a külföldi sajtó is többet foglalkozott velünk,így számos fellépésnek is eleget tettünk Európa több országában. Az utóbbi években jellemző ír-punk stílust háttérbe szorítva, megpróbáltunk olyan számokat írni, mely mindenféle korlátok közé zárt volna bennünket, az így elkészült dalokat pedig utólag bolondítottuk meg folkhangszerekkel. A Paddy esszenciája nem kizárólag csak az ír hangzás. Egy színes, 14 dalt tartalmazó lemez készült el, mely remek fogadtatásra talált, aminek nagyon örülök. Igaz az első két megjelentetett dallal (That s My Nature, Without You) kicsit ráijesztettünk a rajongókra, mert nem a megszokott Paddy-hangzást követték. :)

Szabi: Októberben indult a lemezbemutató turné, merre jártatok eddig?

Paddy And The Rats: Voltunk azóta Németországban és Franciaországban is az új anyagot bemutatni. Az emberek mindenhol szerették a zenekart és azt amit tőlünk kaptak egy-egy koncerten, szóval igazán nagy különbségekről nem tudunk beszámolni ami a bulikat és a kinti közönséget illeti. Október 23-án volt a hivatalos lemezbemutató koncertünk Budapesten, a Barba Negrában, ami szinten felejthetetlen emlékeket hagyott bennük, a hátralevő két hónapban pedig végigjárjuk az új lemezzel hazánk minden pontját. Zenélünk többek közt Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Győrben is.

Szabi:Tervek?

Paddy And The Rats: Zajlik a lemezbemutató turné, melynek állomásai a Facebook oldalunkon mindenki számára elérhető, ez most ami a legtöbb időnket kitöltő, hiszen szeretnénk az ország minden szegletében bemutatni az albumot. De tervezzük a jövőt, szóval lesznek érdekes megmozdulások 2016-ban is. Addig pedig december 26! Jövünk Miskolc! :)

Szabi: Köszönöm srácok, további sikereket!

Paddy And The Rats: Köszönjük Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában