Helyi közélet

2015.11.11. 14:08

Interjú: Nagy Nándor

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Nagy Nándor, a Miskolci Nemzeti Színház zeneszerzője és korrepetítora volt, aki mesélt a napokban bemutatott A nagy Gatsby című előadásról a miskolci olvasóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Nagy Nándor, a Miskolci Nemzeti Színház zeneszerzője és korrepetítora volt, aki mesélt a napokban bemutatott A nagy Gatsby című előadásról a miskolci olvasóknak.

Szabi: November 6-án volt A nagy Gatsby című darab bemutatója a Kamaraszínházban, melynek te voltál a zeneszerzője. Mit lehet tudnunk az előadásról, és milyen volt a közönség részéről a fogadtatás?

Nagy Nándor: F.Scott Fitzgerald regényéből a szinopszist Cseh Dávid író-dramaturg írta. A történetből számos film készült. A legközelebbi a Leonardo DiCaprio féle. Az előadás műfaji megnevezése pop-art táncjáték. Tehát a kortárs táncon van a hangsúly. A rendező Kulcsár Noémi igazi drámai érzékkel állította színpadra az előadást megmutatva a történet mélységeit, magasságait, viszonyait. A táncművészek emberfeletti teljesítményt hoznak ezalatt a több mint 1 óra alatt bebizonyítva, hogy a Miskolci Balett országosan is elismert. A táncok sokszínűsége és nehézsége ellenére tiszta és érthető. Zeneileg két részre oszlik az előadás. Kb. 35 perc zene amit írtam. Az én részeim a szimfonikus, lírai, szerelmes és drámai zene. A többi része elektro-swing ami Ordiman dj (Farkas Gábor) pultjából szól. Nagyon jól kiegészül egymással a szimfonikus és az elektronikus hangzás. A zenék a cselekmény alapján íródtak ezért szorosan követik azt. A közönség nagyon szereti, sokak szerint az utóbbi évek legszínvonalasabb kortárs-tánc előadása. Ahhoz képest, hogy pénteken november 6-án mutattuk be egyre jobban híre van a városban. Tehát a reakció nagyon jó volt, ami jól esik minden alkotónak.

Szabi: Következő bemutatód?

Nagy Nándor: A következő bemutató részemről a Momo amit korrepetálok.

Szabi: Tervek?

Nagy Nándor: A terveim a hadititok részét képezi.

Szabi: Köszönöm Nándi, további sikereket!

Nagy Nándor: Köszönöm Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában