Helyi közélet

2015.11.12. 16:03

Interjú: Andreas

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a magyar élvonalból Andreas volt, aki mesélt a kezdetekről, és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a magyar élvonalból Andreas volt, aki mesélt a kezdetekről, és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Szabi: Mikor és hogyan kerültél közel az elektronikus zenéhez?

Andreas: Kisgyerek korom óta jelen van a zene az életemben. A szüleim szerint előbb tudtam csettinteni az ujjaimmal, mint beszélni. Míg a velem egy idősek meséket néztek, addig én az MTV-n a Scooter klippeket próbáltam rögzíteni VHS-re. Nagyon lenyűgöztek a szintetizátorok és a pattogós ütemek. Talán minden ott kezdődött. Az évek során tanultam hangszereken játszani és végül a billentyű lett a befutó. 2002-ben kezdtem el komolyabban foglalkozni a zenével, mikor egy Pest megyei kis disco-ban kezdetét vette a lemezlovas pályafutásom. Ez időben ismerkedtem meg a Reason és Acid Pro programokkal és próbáltam hangokat kicsavarni belőlük kisebb-nagyobb sikerrel. Biztos sokan nem tudják, de a produceri szakmában már 2004 óta benne vagyok. Az akkori dance időszakban számos remixet, saját dalokat készítettem a Prince Deejays formáció alatt. Majd mikor ez az időszak lecsengett és az ütemek is lassabbak lettek jött az új név az Andreas.

Szabi: Szerzőtársaddal Antonyo-val sokat stúdióztok, hogy jött a közös munka?

Andreas: Antonyo-val a közös munka valamikor 2010 elején kezdődött, mikor egy közös barátunk bemutatott minket egymásnak. Meghallgatta a munkáimat és leültünk a stúdióban az első közös remixünket elkészíteni. Ez volt a Tommyboy "Be with u" remixünk. Antival több saját dalt, remixeket készítettünk az elmúlt években, amiket előszeretettel pörgették/pörgetik a dj kollégák és a rádiók is. A közös munka egy nagyon jó barátságot is hozott és talán ezért is működik az A&A project. Az utóbbi időben mindketten kiszerettük volna próbálni, hogy milyen is az, ha egy picit a saját utunkon járunk, de ettől függetlenül az Antonyo zenék ugyanabban a stúdióban születnek, mint eddig.

Szabi: Hol láthatunk rendszeresen játszani?

Andreas: Jelenleg nem vagyok rezidens! Sok éven keresztül voltam clubbok házigazdája köztük a MIX Club, Club Wave, Sun City (Lipstic, Moloko), stb...

Szabi: Tervek?

Andreas: Az elmúlt hetekben raktuk ki a közösségi oldalakra egy régi dalunk "I believe" újraértelmezett verzióját, ami természetesen még az idén meg fog jelenni. Nemrég fogtam bele egy új project-be, ami a Punk Fanatic nevet kapta és az új dalok ezalatt a név alatt fognak kijönni. A stílust az EDM, Future, Electrohouse-ba lehetne bekategorizálni. A tavasszal megjelent első dalom a "Bounce Jumping", majd a nyáron Antonyo és Király Linda új dalára a "Let me be your fantasy", valamint egy ismert magyar előadó csapatnak is készítettem remixet a Superstereo - Bent a neved című dalára. Szeretném ezt az új project-et csinálni a továbbiakban és olyan stílust kialakítani, ami megfogja az embereket. Az pedig számomra lesz plusz elismerés, ha a clubbokban, fesztiválokon és esetleg a rádiókban is megállják a zenéim a helyüket. Jövő év elején jövök egy új saját dallal is, aminek hamarosan elkészülnek az énekfelvételei is. Remélem elnyeri majd a tisztelt hallgatók tetszését ! Köszönöm a lehetőséget!

Szabi: Köszönöm, további sikereket!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában