Helyi közélet

2015.11.27. 10:10

Ingyen

<em>Jövőre 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, tudtuk meg az illetékes felelős államtitkártól</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Jövőre 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, tudtuk meg az illetékes felelős államtitkártól. Szalóczi Katalin jegyzete.Nem csupán annyi az újdonság ebben, hogy a tavaly e célra fordított költség másfélszeresét biztosítja e célra az állam, de az is, hogy míg eddig csak a nyári szünetre vonatkozott a lehetőség, most a tavaszi, őszi és téli szünetekre is, továbbá hogy kiterjesztik minden, 18 év alattira.

Igényelnie most is a szülőnek kell, s a saját településen lakó gyermekek ingyen ebédjéről való gondoskodás továbbra is az önkormányzatok kötelessége. Most épp annak felmérésén dolgoznak, hogy hány gyermekről is kell gondoskodniuk, hiszen nem minden érintett a településen tanul, főképp igaz ez a középiskolásokra.

Ne kérdezzék, miként számolták ki ezen adat nélkül a szükséges költségkeretet!

Most már csak arra kellene valamit kitalálni, hogy a gyerekek egyék meg az ebédet. Több önkormányzat osztotta meg tapasztalatát: ha helyben tálalták az ételt, nem kellett, ingyen sem, inkább csak arra van hajlandóság, hogy ételhordóban hazavigyék az ebédet. Lehet, otthon jobb ízű az étel…?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában