Helyi közélet

2015.11.21. 13:47

Gyerekeknek és kortalan felnőtteknek

Miskolc - Két ifjúsági darabot harangoztak be a pénteki színházi sajtótájékoztatón: a Diótörő mesebalettet és a Michael Ende regényéből készült zenés mesejátékot, a Momót.

Miskolc - Két ifjúsági darabot harangoztak be a pénteki színházi sajtótájékoztatón: a Diótörő mesebalettet és a Michael Ende regényéből készült zenés mesejátékot, a Momót.

– Szerettünk volna igazi családi programot kínálni a közönségnek, ezért esett a választásunk a Diótörőre, annak rövidített változatára – bocsátotta előre Kozma Attila, a Miskolci Balett művészeti vezetője, a darab rendezője és koreográfusa.

– A jelmezek, a sminkek klasszikusak, ám a játéktér háttere vetített lesz, ez közelebb áll a számítógéphez szokott mai gyermekek világához. Ehhez igazítottuk a koreográfiát is, vegyítjük a klasszikus- és a kortárstáncot, de Marika és a herceg mindenképpen klasszikus lesz.

A Marikát megformáló Szűcs Bolgárka és a címszerepet játszó Medvecz Marcell (a vele készült interjút hamarosan közöljük) elmondták: mindketten gyermekkoruktól kötődnek szereplőkként ehhez a mesebaletthez (Boglárka előbb játszott benne, minthogy látta volna), de e főszerepeket először táncolhatják el.

A másik mesejátékról a rendező, Forgács Péter beszélt (ezt külön cikkben közöljük a jövő héten), ő „igazából felnőtt mesének” titulálta a Momót. A főszerepben látható Szabó Irén elárulta: nagy kihívás egy nyolc és háromnegyed éves kislányt alakítani, de a szerep visszahatott rá. Szeretnék, ha az interaktív előadás hasonló hatással volna a nézőkre is.

- ÉM-SzK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában