Helyi közélet

2015.11.12. 08:54

Feloszlatta magát az emődi képviselő-testület

Emőd - A helyi választási bizottság tűzi ki az időközi választás időpontját, 120 napon belül kell megtartani.

Emőd - A helyi választási bizottság tűzi ki az időközi választás időpontját, 120 napon belül kell megtartani.

Feloszlatta magát az emődi képviselő-testület kedd délután. A képviselők közül öten szavaztak a feloszlatás mellett, hárman tartózkodtak, tájékoztatta az Észak-Magyarországot Hajlik Tünde, Emőd jegyzője.

Addig maradnak

Megtudtuk tőle, a városban időközi választás lesz, melynek időpontját a helyi választási bizottság tűzi ki. A választást a feloszlatás után számított 120 napon belül meg kell tartani. Addig a jelenlegi képviselő-testület és a polgármester ellátja feladatát.

Sikertelen átadás

Mint arról korábban többször is írtunk, szeptember elején az emődi szülők szólították fel a képviselő-testületet a feloszlatásra az iskola és óvoda sikertelen egyházi átadása miatt. Pocsai Enikő polgármester októberre összehívta a képviselő-testületet a feloszlatás ügyében, de azon egyetlen olyan személy sem jelent meg, aki levezethette volna az ülést.

Ezután több levelet is kaptunk az Emődön élőktől. Voltak, akik sérelmezték ezt az „eljárást”, mások azonban kiálltak a jelenlegi városvezetés mellett, és feleslegesnek tartották a feloszlatást, valamint az időközi választást.

November 10-én kedden, első napirendként tárgyalta a képviselő-testület a feloszlatást, és mint ahogy írtuk, emellett döntöttek.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában