Helyi közélet

2015.11.08. 08:49

Az arcápolás legegyszerűbb módja

Az egészséges és szép bőr minden nő számára fontos. Különösen télen és a hideg évszak elmúltával fordítunk nagy figyelmet bőrünk ápolására, hiszen a hideg és az erős szél igencsak nyomot hagynak bőrünkön.

Az egészséges és szép bőr minden nő számára fontos. Különösen télen és a hideg évszak elmúltával fordítunk nagy figyelmet bőrünk ápolására, hiszen a hideg és az erős szél igencsak nyomot hagynak bőrünkön.

A hangzatos reklámüzenetek hatására különböző drágábbnál drágább „csodakencéket” kenünk magunkra, ugyanakkor sokszor megfeledkezünk a legalapvetőbb dologról, a belső hidratálásról.

Az arcápolás tekintetében is igaz a mondás: “A szépség belülről fakad.” Akármilyen krémet vagy csodaszert használunk, csakis akkor lesz igazán szép bőrünk, ha folyamatosan gondoskodunk szervezetünk belső hidratálásáról is.

Az NRC piackutató szerint hazánkban a diplomás nők 91%-a, míg a közép- és alapfokú végzettséggel rendelkező nők 68%-a használ különböző rendszerességgel arckrémet. A kutatás ugyanakkor arra is rámutat, hogy a nők jelentős részének arcbőre érzékenyen reagál a hidratálókrémekben található bizonyos alapanyagokra. A hideg, szeles idő miatt különösen száraz, feszülő bőr ápolásáról márpedig gondoskodni kell! Mi akkor a megoldás?

A külső ápolás nem elég

A víz kívülről nem képes bejutni a bőr mélyebb rétegeibe, így bőrünk megfelelő vízellátását mindenképp belülről kell biztosítani. A test- és arcápoló krémek használata természetesen segít a bőr felsőbb rétegeinek ápolásában, azonban csak az a bőr lesz igazán szép, amely a megfelelő belső hidratálást is megkapja. Emellett a különböző krémek hatóanyagait is az a bőr tudja leginkább befogadni, amelyik megfelelő víztartalommal rendelkezik.

Arcápolás belülről

Ha nem iszunk eleget, szervezetünk a vízben gazdag, laza kötőszövetből vonja el legelőször a folyadékot, aminek következtében vízhiány lép fel bőrünkben. Kezdetben a bőr felszíni rétegeiből tűnik el a víz, majd fokozatosan a mélyebb rétegek is vízhiányossá válnak. Így bőrünk elveszti rugalmasságát, matt és fénytelen lesz, majd hámlani és ráncosodni kezd.

Szervezetünk napi működése során körülbelül 2,4 liter vizet választ ki. Ezt a mennyiséget tehát feltétlenül pótolni kell. Lehetőleg minél több, magas szulfát tartalmú ásványvizet fogyasszunk, ugyanis a szulfát fontos alkotóeleme minden fehérjének, így hajunk, körmünk és bőrünk egészségéért is felelős. ITT olvashatsz arról, hogy melyik ásványvíz mire jó!

Használd máshogyan az ásványvizet!

Az ásványvíz azonban nemcsak belülről tesz jót a szervezetünknek és bőrünknek. Egyes vélemények szerint a magas ásványianyag-tartalommal rendelkező ásványvíz a legtermészetesebb és egyben legjobb arclemosó. A benne lévő ásványi anyagok ugyanis kívülről is hidratálják a bőrt és késleltetik annak öregedését.

Használhatjuk például arclemosóként, egy ásványvízzel átitatott vattával áttörölve arcunkat. A kalcium megnyugtatja pattanásos bőrt, a szulfáttartalom jó hatással van a zsíros bőrre, a szén-dioxid pedig gyorsítja a vérkeringést, így rózsás, feszes arcbőrt eredményez.

Érdemes ezt azért is alkalmazni, mivel különböző források szerint egyes sminklemosók öregítik a bőrt.

Hidratáljuk tehát kívül-belül testünket ásványvízzel, hogy ellen tudjon állni a káros környezeti tényezőknek, és ezzel az arcápolás többi módja is hatékonyabb lehet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában