Helyi közélet

2015.11.16. 16:14

Az ózdi DJ Tomes nem figyel másra, csak a dallamokra

Ózd - „Amikor zenélek, akkor megnyugszom, teljesen kikapcsol, nem rágódom a rosszon.” Arcok a megyéből: DJ Tomes.

Ózd - „Amikor zenélek, akkor megnyugszom, teljesen kikapcsol, nem rágódom a rosszon.” Arcok a megyéből: DJ Tomes.

„Legjobb zene, csak annyi, hogy lehetne hosszabb is, de tökéletes nóta” – írja az egyik hozzászóló DJ Tomes zenéje alá a youtube-on. A dal még csak augusztusban került ki a zenemegosztó portálokra, de van, ahol már több ezren hallgatták meg. A fiatal DJ-nek egy barátja ajánlott idén júliusban egy kiadót, a Late Night-ot, az együttműködésnek köszönhetően augusztus 12-én megjelent az első zenéje, Summer címmel.

Azóta ezt már több is követte: Give are Moon, Judge, Nightlife. De DJ Tomes részt vett egy híres dj versenyen is, a Nik Copper-en, ahol első helyezést ért el. Ősszel pedig megkereste szerkesztőségünket is, hogy szívesen bemutatkozna, szeretné, ha írnánk róla.

Mi pedig kíváncsiak lettünk rá, így elmentünk Ózdra, hiszen a fiatalember egyelőre ott él, és ott tanul, informatikát.

Terápiás jelleggel

Nacsa Tamás elektromos zenét készít, s mint beszélgetésünkkor kiderült, terápiás jelleggel kezdett el zenélni.

„Édesapám tavaly meghalt, ezután depressziós lettem, és egyszer csak azt éreztem, a zene jót tenne nekem. Így is lett, amikor zenélek, akkor megnyugszom, teljesen kikapcsol, nem rágódom a rosszon.

Azt gondolom, segített feldolgoznom a tragédiát, mert nem figyeltem másra, csak a dallamokra” – meséli a fiatalember.

Az egyik kedvenc zenésze egyébként Michael Jackson, és boldogan osztotta meg velünk az örömhírt, megkapta az engedélyt arra, hogy átdolgozza a nagy példakép egyik számát.

„Mindenféle zenét szeretek, volt idő, hogy a pop, majd a rock érdekelt, de az igazi kedvenc Michael Jackson. Valamiért nagyon tetszenek nekem a zenéjében található régies ütemek” – sorolta.

Hírnévre vágyik

Amikor arról kérdeztük, mi a cél, azt válaszolta: „Nem szeretnék gazdag lenni, nem ezért zenélek, inkább csak hírnévre vágyom, szeretném, ha felfigyelnének rám.”

S ezért mindent meg is tesz az ózdi fiú, hiszen kiadókat keres fel, ismert zenészektől kér segítséget. „Magam menedzselem, és büszke vagyok arra, amit eddig saját erőmből elértem” – teszi hozzá. De tudja, hiába az eddigi eredmények, többet kell tanulnia. A szomszédtól már tanul dobolni, de a későbbiekben még többet szeretne tudni a zenéről, a zenélésről, tisztában van vele, enélkül, nem érheti el a célját.

„A barátaim, osztálytársaim támogatnak, de legfőképp édesanyám az, aki mellettem áll, aki mindent megtesz értem, és akivel mindent meg tudok beszélni” – mondja Tamás. S igyekszik hozzátenni: igazából jól élnek, mert anyukája mindent megteremt számára.

Tamással a jövőről is beszélgetünk, arról, hogy nem szeretne Ózdon maradni, Budapesten, vagy egy külföldi városban képzeli el az életét.

„Ebből a szempontból Majka példakép számomra, hiszen neki sikerült…” – mondja. Majd elmeséli azt is, sokan irigyek rá, amikor sikere van, vagy éppen jobbra, másra vágyik, de ez őt nem veti vissza, megy előre, hogy megvalósíthassa az álmait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában