Helyi közélet

2015.11.03. 09:29

Ami létrejött, elvinni már nem lehet

Felsővadász - Sok területen igyekeztek folyamatosan fejlődni és előrelépni.

Felsővadász - Sok területen igyekeztek folyamatosan fejlődni és előrelépni.

„Azt gondolom, hogy az elmúlt öt évben sokat dolgoztunk és tettünk a településért, és ha az elért eredményeket látom, büszkék lehetünk arra, amit ebben a térségben sikerült elérnünk. Ami itt van és létrejött, azt elvinni már nem lehet… – kezdte beszélgetésünket ottjártunkkor Fehér Krisztián, aki második ciklusát tölti polgármesterként Felsővadász élén.

– Amikor 2010-ben nekivágtam a feladatnak, nagy volt bennem a tenni akarás, és bár tisztában voltam azzal, hogy ez nem egy könnyű munka, megmondom őszintén, eléggé próbára tett – folytatta a polgármester. – Az első jelentős befejezett munkánk a szennyvízberuházásunk befejezése volt, mely még elődöm alatt kezdődött.

Ezenfelül hetven családhoz bevezettük a vezetékes ivóvizet is, mert ugyan a gerincvezeték megvolt, csak nem csatlakoztak rá. Ezzel ebben a szegmensben is teljes a településünk lefedettsége.

Figyelték

A település vezetőjétől azt is megtudtuk, folyamatosan figyelték az adódó pályázatokat és igyekeztek azokat minél jobban kihasználni.

– Többek között a közösséget érintő szolgáltatásokat és a közlekedés minőségét fejlesztettük ennek keretében – folytatta Fehér Krisztián. – A volt TSZ-épület konyháját sikerült közösségi házzá átalakítanunk, most pedig ott egy melegítőkonyhát szeretnénk létrehozni.

Közel egy kilométer járdát építettünk, és 270 méter hosszan leaszfaltoztuk az Ady Endre utcát. A vis maior pályázaton elnyert utcák helyreállítása is megtörtént, valamint a csapadékvíz elvezetésével kapcsolatos átereszek kitakarítását is elvégeztük. Felújítottuk a meglévő, romos hidakat, és bizonyos szakaszokon terméskőből kirakott vizesárkokat építettünk. Egy volt tanári lakásból egy „Biztos kezdet” babaházat is elindítottunk.

Azt is örömmel mondhatom, hogy elkészült az új, kétcsoportos óvodánk.

A polgármester hozzátette, hogy náluk is – mint szinte minden hasonló helyzetben lévő településen – gond, hogy a fiatalok döntő többsége elmegy a boldogulás érdekében. Magas a munkanélküliség, amit a közmunka, illetve a Start munkaprogram enyhít.

„Ennek keretében sok mindent el tudunk végezni, elsősorban a közterületeket tartjuk rendben, az árkok és átereszek karbantartását végezzük, és ezenfelül is több programunk fut, mindent megcsinálunk, amit csak lehet a község szépítése érdekében” – tette hozzá.

Természetesen a jövőről is szót ejtettünk: „Önkormányzatunknak nincs jelentős mennyiségű termőföldje, így azt használjuk ki, ami van. Közel egy hektáron császárfát ültettünk, amit a középületeink fűtésére fogunk felhasználni. Az orvosi rendelőnkre, illetve a polgármesteri hivatal épületére is ráférne a felújítás, ha lesz ilyen jellegű pályázat, meg fogjuk próbálni.

A következő években még sok feladat vár ránk, megpróbálunk tenni azért, hogy a lakosság megtalálja a számítását, és helyben tudjon boldogulni” – zárta gondolatait a polgármester.

- ÉM-PA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában