Helyi közélet

2015.11.06. 11:36

Államfő, valódi figyelemmel és őszinte emberi érzésekkel az arcán

Miskolc - Göncz Árpád – a politikus, aki nem a kamerának szerepelt.

Miskolc - Göncz Árpád – a politikus, aki nem a kamerának szerepelt.

Az Észak-Magyarország és a Borsod Online fotóriportere, Bujdos Tibor többször is készített felvételeket az akkor még hivatalban lévő köztársasági elnökről. Azt mondja: számára Göncz Árpád az a politikus, aki soha nem politikusként, hanem mindig emberként tudott megmutatkozni, és akinek az arcán mindig valódi figyelem, őszinte emberi érzések mutatkoztak.

– Soha nem a kameráknak szerepelt, minden helyzetben olyan volt, mint egy egyszerű ember – idézi fel . Azt a történetet meséli, amikor a megyénkbe érkezett Göncz Árpádot 1993-ban megszólította egy idős ember. „Árpi bácsi, tudja, hogy mi egy napon születtünk?” A biztonsági emberek megpróbálták kimenekíteni a helyzetből Göncz Árpádot, aki viszont leintette őket. „Bizonyítsa be” – mondta a férfinak, aki elővette a személyazonossági igazolványát, és megmutatta: tényleg ugyanazon a napon látták meg a napvilágot.

– Megható jelenet volt, ahogy a két meglett férfi megölelte egymást – mondja Bujdos Tibor.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában