Helyi közélet

2015.11.10. 10:24

"A többség akarata dönt"

Emőd - Vannak, akik feloszlatnák az emődi képviselő-testületet, mások a jelenlegi vezetés mellett állnak.

Emőd - Vannak, akik feloszlatnák az emődi képviselő-testületet, mások a jelenlegi vezetés mellett állnak.Mint arról az elmúlt héten beszámoltunk, az emődi képviselő-testület október 21-ei ülése meghiúsult, mert egyetlen olyan személy sem jelent meg az ülésen, aki levezethette volna azt. A napirend egyébként a képviselő-testület feloszlatása volt. Ezekről az eseményekről az Emődön élők levélben számoltak be lapunknak. Az elmúlt héten újabb levelet kaptunk, ezúttal Kriston Lászlótól, aki szintén emődi lakos. Ő érthetetlennek tartja az emődi képviselő-testület feloszlatásának kezdeményezését.

Leveléből idézünk: „A jelenlegi polgármester asszony ugyan mit követett el, hogy egyesek aláírásgyűjtésbe kezdtek eltávolításáért? Mi nem tetszik? Vajon az, hogy átláthatóvá tette az önkormányzat gazdálkodását? Vagy talán az, hogy az elődei által felhalmozott hitelállományt a hetedére csökkentette mindössze egy év alatt? Az, hogy nyáron végre a fiataloknak is színvonalas rendezvényt szervezett? Vagy, hogy egy év után a mai világban már jelentősnek mondható fejlesztéseket próbál megvalósítani? Szigorú? Na és? Ahogy itt álltak a dolgok azt csak a megfelelő szigorral lehet rendbe rakni. Hogy vannak hibái? Kinek nincsenek?

És a legfontosabb kérdés? Valamikor úgy tanultam, a demokrácia alaptétele, hogy a többség akarata dönt és kötelező a kisebbség számára. A tavalyi választáson Pocsai Enikő nem 3 szavazattal nyerte a választást, hanem elsöprő többséggel.”

Kriston László arról is beszámolt, hogy a városban „spontán és önkéntes” módon 800 ember kérte aláírásával a jelenlegi városvezetés fenntartását.

Az Észak-Magyarország úgy tudja, a képviselő-testület következő ülését ma tartják. Az utolsó napirendi pont lesz a „feloszlatás megbeszélése.”

Forrás: Észak-Magyarország, Hegyi Erika


Emőd - Egyik vezető sem jelent meg az önkormányzati ülésen. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában