Helyi közélet

2015.11.16. 15:10

A Gut-Wehlitz központban tanultak a kandósok

Miskolc - A kandósok Németországban töltötték szakmai gyakorlatukat.

Miskolc - A kandósok Németországban töltötték szakmai gyakorlatukat.

A Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakközépiskolájának 14 diákja 3 hetes nyári szakmai gyakorlaton, 9 pedagógus pedig tanári továbbképzésen vehetett részt szeptemberben Németországban, Lipcsében. Így már harmadszorra látogathattak el a Gut-Wehlitz szakképző központba. Hét diák elektrotechnika és 8 diák informatika szakmacsoportos tanuló készülhetett fel leendő szakmájára német nyelvterületen. Nemcsak szakmai és idegen nyelvi ismereteiket fejleszthették, hanem kulturális élményeket is szerezhettek, más kultúrájú emberekkel ismerkedhettek meg. Ellátogattak Drezdába, és kétnapos kiránduláson vettek részt Berlinben.

Az első két hétben a diákok egy szakmai továbbképző központban dolgoztak, az utolsó héten pedig betekintést nyerhettek a Lipcsei Egyetem tanulmányaiba. A pedagógusok tájékoztatást kaptak a német duális képzésről, megismerkedtek a német felsőoktatással.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában