Helyi közélet

2015.11.26. 16:42

5 kontinensen majszolhatják a gyerekek a diósgyőri csokimikulást

Miskolc - Az idei karácsonyi szezonban 31 millió csokoládéfigurát állítanak elő a diósgyőri csokigyárban, amelyek 5 kontinens 23 országában kerülnek piacra.

Miskolc - Az idei karácsonyi szezonban 31 millió csokoládéfigurát állítanak elő a diósgyőri csokigyárban, amelyek 5 kontinens 23 országában kerülnek piacra.A  vállalat az elmúlt öt évben több mint egymilliárd forintot fordított beruházásokra a diósgyőri gyárban - tájékoztatott Jean-Pierre Polanen, a Nestlé miskolci gyárának vezetője. A karácsonyi export értéke 80 százalékkal nőtt. Az ez évben készülő 31 millió üreges csokoládéfigura azt jelenti, hogy az elmúlt öt évben megduplázta a legyártott karácsonyi üreges csokoládék mennyiségét a diósgyőri gyár - emelte ki, hozzátéve, hogy a cég 30 százalékos piaci részesedésével továbbra is piacvezető a hazai üreges csokoládé piacon. A gyárvezető elmondta, hogy a diósgyőri üzem az egyetlen a cégcsoporton belül, amely kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására szakosodott, az itt készült termékek 90 százalékát a világ 22 országába exportálják. A diósgyőri gyárban több mint 600 embert foglalkoztatnak, ám a karácsonyi szezon idején további 100 ember részére biztosítanak munkalehetőséget.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában