Helyi közélet

2015.10.28. 13:20

Ülj bele a csomagtartóba, és dőlj hátra nyugodtan!

Miskolc - Évekig dédelgetett álma volt, és most végre elkészített egy autóbútort a miskolci bordíler.

Miskolc - Évekig dédelgetett álma volt, és most végre elkészített egy autóbútort a miskolci bordíler.A miskolci Hermeci József végzettsége szerint autószerelő, ám a suli elvégzése után mindössze három évet dolgozott szakmájában, majd fejest ugrott a kereskedelembe. Lassan két évtizede különleges borok és pálinkák forgalmazása tölti ki mindennapjait. Felmerül a kérdés: hogy jön ide az autóbútor?

– Szeretem az autókat, és hosszú ideje, legalább egy évtizede gondolkodtam hasonlóban, ugyanis akkoriban találkoztam autóbútorral – válaszolta. – Bennem is ott volt az ambíció, a vágy, hogy valami hasonlót készítsek. Nemrégiben láttam egy interjút Sinkovits Imrével, és ő mondta, hogy a 20-as éveinkben lázadunk, a 30-as éveinkben megnyugszunk, a 40-esben alkotunk, az 50-esben pedig tanítunk.

Alkotási vágy

Úgy érzem, hogy az alkotási vágy feszült bennem és ezt próbáltam, próbálom kibontakoztatni.

Így született meg egy nem mindennapi autóbútor, ami persze nem olcsó, több 100 ezer forint. Egy Alfa Romeo hátulját vágták le, és a gyári bőrüléseit variálták meg úgy, hogy a csomagtartóban ül a használója. Józsefnek – mint utalt rá – volt segítsége: gyerekkori barátja, egykori általános iskolai osztálytársa, Lukács Róbert művész tanár volt a másik „elkövető”.

– Robi egy tehetséges, kreatív ember. Amikor elhoztam az autót, a donort, megmutattam neki: kétszer körbejárta és azt mondta: „itt van a fejemben a terv, a végeredmény” – mesélte Hermeci József.

– Felskicceltük, a lakatos szakemberrel szétvágtuk, lenagyoltuk, méricskéltünk. Robi volt a formatervező és a szakmai segítség, hogy ilyen tökéletes legyen a végeredmény. Hogy kinek szánja József ezt a tényleg nem mindennapi berendezési tárgyat? Nem magának.

ÉM-JLI


Nagy hagyománya van

– Amerikában és Németországban nagy hagyományai vannak az autóbútornak – fogalmazott Hermeci József. – Németországban például van olyan hotel, ahol minden szoba hasonló bútorokkal van berendezve. Szerintem a 40-es korosztályt érdekelheti. Azok, akik már megtehetik, vagy éppen a vállalkozásuk kapcsán vehetik meg, akár egy ügyfélváróba, de tényleg bárhová befér. Ha igény lenne rá, bármi kijöhet terveinkből, hiszen három további ötletünk máris van.

Jelenleg egy A4-es Audi hátulján van túl a lakatos, most a kárpitosra várnak a fiúk, és készülhet az újabb kanapé, asztal, polc. „Tényleg bármi, csak a fantázián múlik!” – búcsúzott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában